Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα οι κλέφτες που ρήμαξαν το Κοιμητήριο στον Ορχομενό

Τρία άτομα (2 ημεδαποί ηλικίας 43 και 27 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας) συνελήφθησαν την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στον Ορχομενό από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος για κλοπές από κοιμητήριο της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διάπραξη κλοπών από το συγκεκριμένο κοιμητήριο οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο και κατασχέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε μπρούτζινα αντικείμενα (ανθοδοχεία, καντήλια και φαναράκια),προερχόμενα από τάφους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι μέρος των αντικειμένων είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα ενώ εξιχνιάσθηκαν και δύο ακόμα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τον τελευταίο μήνα από το ίδιο νεκροταφείο.
Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: