Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΚΕΔΕ για την παράταση αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων

Οι πιέσεις της ΚΕΔΕ για παράταση στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είχαν αποτέλεσμα κι έτσι οι νέες δημοτικές αρχές έχουν ένα περιθώριο πέντε μηνών να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Το σημαντικό είναι ότι εκατοντάδες αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν κανονικά με την έναρξη όλων των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.
 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα που ορίζεται από το νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Η προηγούμενη παράταση ήταν μόλις δυο μηνών και έληξε στις 31 Αυγούστου 2014, παραμονή ανάληψης των καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές.
Το θέμα είχε απασχολήσει έντονα τους τελευταίους μήνες τη διοίκηση της ΚΕΔΕ και στην πρόσφατη συνεδρίαση έγινε εκ νέου συζήτηση μετά την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Στη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι εκατοντάδες αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονταν στον «αέρα» κυρίως με ευθύνη των κατασκευαστών, δηλαδή της ΓΓΑ.
Πέρα όμως από το αίτημα για παράταση τονίστηκαν και οι υποχρεώσεις των δήμων για ρύθμιση των εκκρεμοτήτων.
Η ΚΥΑ αναφέρει ότι οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων ή οι φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν (ΟΤΑ κλπ) οφείλουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου να αποστείλουν στο Γενικό Γραμματέα της αρμόδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατάσταση για τις εκκρεμότητες που έχουν. Επίσης πρέπει να αποστέλλουν στο τέλος κάθε μήνα, έως και τον Ιανουάριο 2015 έκθεση προόδου σχετικά με τις εργασίες που θα γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: