Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ- ΟΤΑ για την αξιολόγηση


Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για την Τρίτη καταλήψεις δημαρχείων διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00, παράλληλα με συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ όρισε την αυριανή ημέρα ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

Επιπλέον οι εργαόμενοι στους ΟΤΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Θα κάνουν επίσης Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες τοπικές δράσεις κατά τις οποίες θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως συνέπεια, κυρίως, της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας.
Η κινητοποίηση της 30ης Σεπτεμβρίου μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας και με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε Δήμου. Επιδίωξη δε είναι η σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό να ενημερωθούν από πρώτο χέρι οι νέοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Η μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα: «Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Τα οικονομικά της, η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα Δημόσια αγαθά» αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο για τη διεύρυνση του μετώπου των εργαζομένων και των αιρετών απέναντι στις διαλυτικές πολιτικές της συγκυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί πρέπει να γνωρίζουν απόλυτα ποιες είναι οι επιδιώξεις της συγκυβέρνησης. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να τις αντιμετωπίσουν ενωτικά, μαζικά, αποτελεσματικά. Η «συγκριτική αξιολόγηση» και ο επανέλεγχος των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια είναι τρανταχτό παράδειγμα κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Στόχος είναι οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η διάλυση των υπηρεσιών της.Πηγή http://www.airetos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: