Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Άρωμα εκλογών» στον πανηγυρικό εορτασμό της διασώσεως του Ορχομενού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής


Παρουσία του Σεβασμιότατου Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κκ. Σεραφείμ,  που ήταν στην περιοχή για πνευματική εργασία, η νέα Δημοτική Αρχή, επίσημοι προσκεκλημένοι και  πλήθος πιστών απ ολόκληρο το νομό μας  παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία καθώς και την περιφορά της εικόνας έως το σημείο της Παναγιοφάνειας. Την τοπική εορτή λάμπρυναν ακόμη περισσότερο τα αγήματα της Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, που συνόδευσαν την εικόνα του Θαύματος μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου Ορχομενού.

Την ίδια ώρα, προεκλογικό χαρακτήρα έδωσαν στην ημέρα, οι δηλώσεις του Βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος είπε στα τοπικά ΜΜΕ πως «ο Αντώνης Σαμαράς θα προκαλέσει νωρίτερα Εθνικές εκλογές αν δεν κατορθώσει να πείσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την Προεδρική εκλογή», δίνοντας νέα διάσταση στα σενάρια που ακούγονται έντονα μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι «οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός του 2014 ως αντίδοτο σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της χώρας».












 «Το μήνυμα από τον εορτασμό του Ορχομενού για την διάσωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1943 φέρνει μπροστά μας πάρα πολλά πράγματα και βιώματα και πρώτιστος την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι. Ο Θεός είναι κοντά μας. Αν πραγματικά μέσα από τον εορτασμό κρατούμε αυτά τα βιώματα και τα κάνουμε καθημερινότητα τότε θα είμαστε πλούσιοι και ο εορτασμός θα συμβάλει να έχομε μια πληρότητα στη ζωή μας, χαρά και ευτυχία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
Ο κ. Σεραμείμ τόνισε: «Με πολύ χαρά συμμετείχαμε στην εορταστική εκδήλωση του Ορχομενού με αφορμή την επέτειο της απωθήσεως του φοβερού αυτού κινδύνου που θα έκανε παρανάλωμα του πυρός την πόλη αν δεν παρενέβαινε η Παναγία μας. Είμαστε ευγνώμονες στην Θεοτόκο που προστατεύει το Ορθόδοξο γένος μας, την πόλη την Μητροπολιτική περιφέρεια και ευγνωμονώ τον Άγιο Θηβών και Λεβαδείας ο οποίος με κάλεσε και μου έδωσε αυτή την μεγάλη χαρά να μοιραστώ αυτές τις στιγμές και την συγκίνηση για το συγκριμένο γεγονός».
Ο π. Χαράλαμπος αφού ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο σημείωσε: «Ευχαριστούμε το Θεό γιατί αξιωθήκαμε φέτος να γιορτάσουμε τα 71 χρόνια από το μεγάλο θαύμα της Παναγίας μας με το οποίο σώθηκε ο Ορχομενός και οι κάτοικοί του από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής του 1943. Ένα γεγονός που μας δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες ημέρες που ζούμε ότι με την βοήθεια του Θεού και την συμπαράσταση της Παναγίας μας θα ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία. Χιλιάδες κόσμου και φέτος έδωσαν την αγάπη τους στην Παναγία και πήραν δύναμη από την Υπεραγία Θεοτόκο».
Για «ιδιαίτερη και σημαντική γιορτή για τον Ορχομενό και την ευρύτερη περιοχή» μίλησε ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος κάνοντας αναφορά στο «θαύμα της Παναγίας που έσωσε τον Ορχομενό και τους κατοίκους του».
Συνεχίζοντας και με αφορμή την νέα θητεία στο δήμο δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή «θα κάνει ότι είναι δυνατόν για το καλό του τόπου» και ευχήθηκε σε όλους τους δημότες «χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη» ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον π. Χαράλαμπο «για τις ενέργειες που κάνει και την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της Παναγίας της Σκριπούς».
Την φετινή πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη οι Βουλευτές κκ. Ευ. Μπασιάκος και Γιάννης Καράμπελας, οι τοπικές αρχές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και Γιάννης Περγαντάς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας,  της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστική, κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια: