Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός με…νόημα, αιχμές και προτροπές από τον Μητροπολίτη κκ. Γεώργιο

ag1Με αιχμές αλλά και προτροπές προς κάθε κατεύθυνση ήταν το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς όπου τέλεσε τον Αγιασμό.
Ο κ. Γεώργιος αφού ευχήθηκε «καλή και ευλογημένη χρονιά, καλή πρόοδο με δύναμη και υγεία» επεσήμανε ότι δεν αρκεί κανείς να γίνει καλός επιστήμονας αλλά πρωτίστως καλός άνθρωπος ενώ παράλληλα τόνισε ότι η εκκλησία είναι στο πλευρό των δασκάλων, των μαθητών και των οικογένειών τους.
«Οι μαθητές μέσα στο σχολείο πρέπει να ανακαλύψουν όλα τα χαρίσματα, όλα εκείνα με τα οποία προίκισε ο Θεός τον καθένα και να τα αναπτύξουν δημιουργώντας προϋποθέσεις όχι μόνο για μια σταδιοδρομία πράγμα που είναι σημαντικό αλλά καλλιεργώντας παράλληλα και τον εαυτό τους. Διότι η σπουδή δεν είναι ξερές γνώσεις αλλά και ήθος, είναι καλλιέργεια της καρδιάς, είναι αγάπη, είναι ανθρωπιά, είναι προπαντός ομορφιά της ζωής», είπε ο κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: «Θέλω να θυμάστε αγαπητοί μας γονείς και αγαπητά μας παιδιά ότι δεν έχουμε ανάγκη μόνο από ξερές γνώσεις, απόδειξη εκείνοι που μας ταλαιπωρούν σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και σε τοπικό επίπεδο είναι άριστοι επιστήμονες αλλά όμως δεν έχουν καρδιά και μετράνε μόνο νούμερα».
ag2Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο καλούμαστε «μέσα από μια πλούσια παράδοση να αντλήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, τα σημαντικά τα οποία βοηθούν έναν άνθρωπο να προχωρήσει να προοδεύσει να πάρει από την ανθρώπινη γνώση αλλά παράλληλα να καλλιεργήσει και την ύπαρξή του».
Στη συνέχεια ευχήθηκε «αυτή η σύζευξη της διπλής καλλιέργειας να είναι για όλους» για ένα καλύτερο αύριο «της πατρίδας μας, του τόπου μας, του χωριού μας, της γειτονιάς μας, του κάθε κοινωνικού κυττάρου».
Τέλος έδωσε έμφαση στο ζήτημα της αλληλεγγύης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές στο σχολείο καθρεφτίζεται η εικόνα μιας οικογένειας και επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουν την αξιοπρέπειά τους θα ήθελα να παρακαλέσω να συνεργαστούμε ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί στα σχολεία μας, καμιά οικογένεια που μπορούμε να την στηρίξουμε και να μην το κάνουμε, διακριτικά αλλά με πολύ αγάπη θέλουμε να είμαστε κοντά σας».
Viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: