Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στην αντεπίθεση περνά ο Διοικητής των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς κ. Κ. Ρουσσόπουλος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο διοικητής των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος με αφορμή την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς για την τοποθέτηση μηχανήματος ωρομέτρησης με δακτυλικό αποτύπωμα. Σε γραπτή σε ανακοίνωση του εκφράζει την απορία του για την έκταση που πήρε το θέμα πανελλαδικά, μέσω των ΜΜΕ, παραδέχεται ωστόσο ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την τοποθέτηση του εν λόγω μηχανήματος είναι νομοθετικά ασταθές και στέλνει το μήνυμα ότι ο «συγκεκριμένος Διοικητής ούτε αδειάζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται».

Ο κ. Ρουσσόπουλος στην ανακοίνωση επισημαίνει «σχετικά με το Βιομετρικό σύστημα ωρομέτρησης προσπαθούνται εντελώς αναιτιολόγητα (;) με υφέρπουσες φημολογίες προς τα ΜΜΕ να δημιουργηθούν εντυπώσεις, την στιγμή που το μηχάνημα δεν έχει παραγγελθεί αφού όπως γνώριζαν όλοι, άριστα θα εξεταζόταν πρώτα το Νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διαπιστώθηκε τελικά ότι είναι και ασαφές.
Βέβαια σύστημα ωρομέτρησης άλλου τύπου θα εγκατασταθεί και μάλιστα σύντομα. Όσο για το κόστος, μακάρι όλα τα εν μέρει οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο να ελύνοντο με μία αντίστοιχη δαπάνη ! Τότε ο εκάστοτε Διοικητής θα είχε διακοσμητικό χαρακτήρα.
Ποια η σκοπιμότητα επομένως και ποιους εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση ενός αβάσιμου γεγονότος ανά το πανελλήνιο;
Και εν πάση περιπτώσει στο έτος 2014, ποιος ειλικρινά πιστεύει ότι τα προσωπικά δεδομένα απειλούνται από ένα παρόμοιο σύστημα ασφαλές καθ΄ όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του; Η ανάδειξη άραγε ανύπαρκτων θεμάτων ωφελεί το Γ. Ν. Λιβαδειάς;
Αλήθεια στο Γ. Ν. Θηβών όπου ήδη λειτουργεί σύστημα ωρομέτρησης, το προσωπικό είναι δεύτερης ταχύτητας;
Τέλος τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι τουλάχιστον ο συγκεκριμένος Διοικητής ούτε αδειάζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται».
Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Ρουσσόπουλος ενημερώνει για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Νοσοκομείο της Θήβας και τις προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Η σύμβαση για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο νοσοκομείο Θηβών υπεγράφη και με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ρουσσόπουλος προχωράνε και οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο ίδιο νοσοκομείο στο οποίο ήδη εγκαταστάθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής Σπύρος Δεσύλας.
Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο Λιβαδειάς αναφέρει «προσελήφθησαν σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού κ. Βορίδη δύο επικουρικοί Ιατροί (1 Καρδιολόγος , 1 Ακτινοδιαγνώστης ) ενώ αποσπασμένος Οφθαλμίατρος δύο φορές εβδομαδιαία (Τετάρτη – Πέμπτη) θα δέχεται το κοινό στο Γ. Ν. Λιβαδειάς και μία φορά Παρασκευή) στο Γ. Ν. Θηβών».
Ταυτόχρονα παραπέμπει στις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, ότι «θα προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού με ταυτόχρονη επίσπευση της σχετικής διαδικασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: