Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσημη πρώτη για Μπακογιάννη - Παπαθωμά - «Διδάσκει» νέα «ήθη» στην Αυτοδιοίκηση, ο νέος Περιφερειάρχης

Μια νέα αρχή - που εκ των πραγμάτων συνοδεύει την έλευση του νέου Περιφερειάρχη – φαίνεται πως συνολικά επιθυμεί να καθιερώνει σε όλα τα επίπεδα ο κ. Κώστας Μπακογιάννης. Σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, με κάθε αφορμή, αυτή  η νέα οπτική που θέλει τον ίδιο και τους συνεργάτες του να είναι σε άμεση επαφή με όλους όσους σχετίζονται με την υλοποίηση του 5ετούς του οράματος για την Στερεά Ελλάδα, ήδη άρχισε να ξετυλίγεται χθες με την παρουσία του στο Διοικητήριο Βοιωτίας.

Ο κ. Μπακογιάννης ήρθε στη Λιβαδειά για μια εθιμοτυπική συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ενώ στις ώρες που έμεινε στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου είχε την ευκαιρία να ξαναδεί τόσο τους άμεσους συνεργάτες του, Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά και τη Δήμαρχο Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, πάντοτε με την παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμα.

Με ανοικτά αυτιά…

Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας είπε πως προτεραιότητά του είναι η  οικονομική και διοικητική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Στερεάς. Χωρίς να πλατιάζει, έδωσε τους 4 άξονες της στρατηγικής του και τους ευχήθηκε «καλή συνεργασία και καλό έργο».


«Focus» σε Κωπαϊδα και Ασωπό

Παρόντες στην επίσκεψή του ήταν και τα ΜΜΕ. Στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Μπακογιάννης έθεσε για άλλη φορά υπ` όψιν τους πως ήδη επικεντρώνεται στην επίλυση δύο κομβικών ζητημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας: Την μετεξέλιξη του Οργανισμού Κωπαϊδας και την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού. Ακόμη αναφέρθηκε σ` ένα θέμα της επικαιρότητας, που είναι η μεταφορά των μαθητών, λέγοντας πως έχει ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου και καταβάλλονται προσπάθειες «ώστε να εξευρεθεί έγκαιρα λύση για τη μεταφορά των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά στο νομό».

Ας ακούσουμε τι δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης…
… αλλά και η κα Παπαθωμά

Οργανώνεται και η κα Παπαθωμά …

Την ίδια ώρα, στο νέο της γραφείο έχει μετακομίσει και η νέα Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, η οποία μάλιστα οργανώνει και το «δικό» της περιβάλλον. Ανάμεσα στις νέες αφίξεις που έχουμε στη Λιβαδειά, είναι και ο τέως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κατά τη θητεία του κ. Περγαντά, ο έμπειρος και πολυσχιδής κ. Βαγγέλης Ψαθάς, ο οποίος ήδη είναι μαζί της ως Ειδικός Συνεργάτης. 



Οι «δικοί» μας άνθρωποι…


Θυμίζουμε πως στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Δήμος Ορχομενού έχει – μεταξύ άλλων – και δύο πρόσωπα που υπηρετούν σε καίρια πόστα αλλά τους «κέρδισε» και η Αυτοδιοίκηση. Ο λόγος για τον τέως Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Μπαρκώση, που συμμετείχε και στην προηγούμενη θητεία με τον κ. Ξηρογιάννη, αλλά και ο κ. Γιάννης Στεφανίδης, ο σημερινός επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Συνδυασμού «Ορχομενός, Πορεία με Αξιοπιστία». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: