Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Για την υποστελέχωση του Ιατρείου Αράχωβας ρωτά ο Γιάννης Σταθάς τον αρμόδιο Υπουργό

Στην με αρ. πρωτ.  810/4-7-2014 και θέμα «Απαράδεκτη η απόφαση περιορισμένης λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου της Αράχωβας»ερώτηση απαντήσατε με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 60080 της 12ης Αυγούστου 2014, στο οποίο αναφέρετε ότι ΠΕΔΥ-ΠΙ Αράχωβας είναι διθέσιο και η μία θέση είναι καλυμμένη με ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ενώ η δεύτερη καλύπτεται με ιατρό υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου από 11/4/2014.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, καθώς ο μεν μόνιμος ιατρός πραγματοποιεί εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου, με αποτέλεσμα να απουσιάζει κάποιες ημέρες της εβδομάδας, ενώ ο δεύτερος επικουρικός ιατρός έχει αποσπαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Συνέπεια των προαναφερθέντων είναι κάποιες ημέρες της εβδομάδας να μην υπάρχει ιατρός σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα η τουριστική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε ο μόνιμος ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Ιατρείο της Αράχωβας καθώς και να στελεχωθεί το Ιατρείο της Αράχωβας άμεσα, όπως προβλέπεται,με ιατρό υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου,δεδομένου ότι ο τωρινός ιατρός υπηρετεί με απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: