Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της α΄φάσης στο δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα


Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η α΄φάση του οδικού έργου Νεοχωράκι – Τανάγρα, που υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), με συνολικό προϋπολογισμό 13 εκ. €, και εξελίσσεται σε δυο διακριτές φάσεις :
-       Στην α΄φάση, που ολοκληρώθηκε, και περιλαμβάνει οδικές εργασίες σε μήκος 4 χιλιομέτρων από την έξοδο του Νεοχωρακίου Θηβών έως την είσοδο της Καλλιθέας
&
-       Στην β΄φάση, που έχει ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης, που αφορά οδικές εργασίες σε μήκος 5 χιλιομέτρων, από παράκαμψη της Καλλιθέας έως την είσοδο της Ασωπίας.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Ολοκληρώσαμε αφενός τις εργασίες στο ένα τμήμα του δρόμου Νεοχωράκι – Τανάγρα, και  αφετέρου τις διαδικασίες δημοπράτησης για την υλοποίηση του υπολειπόμενου τμήματος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο, που χρηματοδοτούμε με 13 εκ. € από πόρους της Περιφέρειας και εξελίσσουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες της Βοιωτίας.
Το σύνολο των εργασιών έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή 9 χιλιομέτρων σύγχρονου οδικού δικτύου, που αναβαθμίζει την τοπική κυκλοφορία και επιπλέον συμβάλει στην ασφαλέστερη σύνδεση της νέας με την παλαιά εθνική οδό, δημιουργώντας βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες στην ανατολική Βοιωτία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: