Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Προχωρούν τα πορίσματα για την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Βοιωτίας - Προϋπόθεση για τις αποζημιώσεις η εκπλήρωση των ασφαλιστικών εισφορών!!!

ΘΕΜΑ:             
« Αντιμετώπιση ζημιών από χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:         Η Ερώτηση       1/18-6-2014
                   Η Ερώτηση   170/18-6-2014


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Ε. Μπασιάκος, και Γ. Σταθάς και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:
Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις  15 Ιουνίου 2014 σε καλλιέργειες μηδικής, σανοδοτικών, σιτηρών, βαμβακιού, κηπευτικών, αμπελοειδών κ.λ.π. στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ορχομενού, Αλιάρτου, Λειβαδιάς, Τανάγρας και Θηβαίων της Π.Ε. Βοιωτίας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 43 αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.
Επισημαίνεται ότι, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη αρχίσει. Ειδικότερα αυτή τη στιγμή εκτιμώνται οι μηδικές, τα σιτηρά και τα σανοδοτικά και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση τους, οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες.
Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: