Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Την ανάκληση της απόφασης περί κατάργησης του Νηπιαγωγείου Χωστίων και συγχώνευσης του Δημ. Σχολείου ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων από τον Υπουργό Παιδείας


Επιστολή στον νέο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με την οποία του ζητά την ανάκληση της άδικης απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, με την οποία καταργείται το Νηπιαγωγείο Χωστίων και  συγχωνεύεται το διθέσιο Δημοτικό του Σχολείο στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας, μετά από ανάλογη απόφαση του Δ.Σ.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

              Kύριε Υπουργέ
                Με την επιστολή  αυτή θέλω να σας ενημερώσω για μια λαθεμένη και άδικη απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου σας η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1329/26-5-2014 τεύχος Β΄.
              Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η συγχώνευση του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου (Χωστίων) στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας το οποίο από 4/θέσιο μετατρέπεται σε 6/θέσιο καθώς επίσης και η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Προδρόμου (Χωστίων).
              Η απόφαση αυτή ελήφθη ακριβώς αντίθετα με την υπ΄αριθ΄446/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας (πλειοψηφία 23 έναντι 2 μειοψηφούντων) και της υπ΄αριθ. 14/2013 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Προδρόμου  σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να συγχωνευθεί το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας ούτε να καταργηθεί το Νηπιαγωγείο Προδρόμου.
              Επί πλέον σας γνωρίζουμε ότι η Τοπική Κοινότητα Προδρόμου είναι αρκετά μεγάλη (απογραφή 2011  578 κάτοικοι) είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου μας και ορισμένοι μαθητές του σχολείου οι οποίοι κατοικούν στον οικισμό Σαράντι που απέχει 7 χιλιόμετρα από τον Πρόδρομο θα αναγκασθούν να μετακινούνται προς Δομβραίνα δηλαδή σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα καθημερινά να διανύουν 30 χιλιόμετρα γεγονός απαράδεκτο για μικρά παιδιά.
             Πέραν τούτων όπως γνωρίζετε ένα σχολείο σε ένα χωριό αποτελεί «σημείο αναφοράς» της κοινωνικής ζωής του τόπου και η κατάργησή του υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική περιοχή.
               Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για την ανάκληση της εν λόγω απόφασης ώστε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Προδρόμου να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία.
              Επίσης ζητούμε την νέα σχολική χρονιά 2014-15 να τοποθετηθεί ένας ακόμη εκπαιδευτικός στο Δημοτικό σχολείο διότι κατά την χρονιά που έληξε υπηρέτησε μόνο ένας  παρόλο που το σχολείο  είναι διθέσιο.
              Κύριε Υπουργέ
              Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στο σοβαρό θέμα της παιδείας παρακαλώ για τις ενέργειές σας σύμφωνα και με τις συνημμένες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αποκατασταθεί και η ηρεμία των κατοίκων της περιοχής.
              Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια η διευκρίνιση”


Δεν υπάρχουν σχόλια: