Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Απολογισμός δράσης για τη “δυναμική συνεργασία” και την υποψήφια δήμαρχο Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου

Η “δυναμική συνεργασία” και η υποψήφια δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, μετά την εβδομάδα των θεματικών συζητήσεων στη Λιβαδειά, ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο επισκέψεων στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους πολίτες και της συνδιαμόρφωσης του προγράμματος. 
Την Τρίτη η “δυναμική συνεργασία”  επισκέφθηκε τους οικισμούς: Αγία Άννα, Κορώνεια, Αγία Παρασκευή και  Αλαλκομενές.
Την Τετάρτη: Ρωμαίικο, Προσήλιο, Ακόντιο,  Άγιο Βλάση, Χαιρώνεια και Θούριο.
Την Πέμπτη: Ανθοχώρι, Προφήτη Ηλία, Βασιλικά, Παρόρι,  Μαυρονέρι και  Δαύλεια.
Την Παρασκευή: Λαφύστι, Τσουκαλάδες και Ανάληψη.
Το Σάββατο: Κυριάκι και την Κυριακή:  Αγία Τριάδα και  Άγιο Γεώργιο.
Οι δημότες αγκαλιάζουν θερμά από την πρώτη ημέρα τις δράσεις που αναπτύσσει ο συνδυασμός στον οποίο και συστρατεύονται. Έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο δήμος συνολικά όσο και η κάθε περιοχή ειδικότερα ενώ παράλληλα έγινε αναφορά στους πέντε άξονες του προγράμματος.                                                       Όπως τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Πούλου οι άξονες αυτοί αφορούν:
Στην Αλληλεγγύη που αποτελεί υποχρεωτική προτεραιότητα, λόγω των συνθηκών της κρίσης και της μεγάλης ανάγκης στην οποία βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας.
Στο νέο μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης για ένα δήμο παραγωγικό και αποτελεσματικό με διαφανείς μηχανισμούς δημοκρατικού ελέγχου και τακτικού δημόσιου απολογισμού, ένα δήμο οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά ισχυρό που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Στη Συμμετοχή των πολιτών που είναι προϋπόθεση και θεμελιακό συστατικό της οικοδόμησης ενός νέου υγιούς μοντέλου δημοτικής διοίκησης.
Στην Ανάδειξη του δήμου μέσα από την ιστορία του, την πολιτιστική του ταυτότητα, την φυσική του ομορφιά και στα αναγκαία μικρά και μεγάλα έργα ανάπτυξής του.
Στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε μια πόλη βιώσιμη, αισθητικά αναβαθμισμένη, με εκπαίδευση, ανάπτυξη, σεβασμό στο περιβάλλον, πρόνοια, δημοκρατικούς θεσμούς, δημόσια υγεία, δεδομένου ότι όλες οι εκδηλώσεις της καθημερινότητάς μας είναι ο πολιτισμός που οραματίζεται η ¨δυναμική συνεργασία¨   για τον Δήμο.
Η  “δυναμική συνεργασία”, εμφανώς ικανοποιημένη από τη συμμετοχή των δημοτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συνδυασμού, εκφράζει την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου τονίζοντας ότι ήδη έχει δημιουργηθεί “ένα δυναμικό ρεύμα νίκης σ’ ολόκληρη την τοπική κοινωνία”.   

Για την “δυναμική συνεργασία”

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: