Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΥΡΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης), Υποψ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ Σύμβουλος: Ένας δυναμικός επιχειρηματίας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

1.    Σέβομαι την καταγωγή μου, τιμώ την οικογένεια μου, τους φίλους μου.
2.    Έχω τις πεποιθήσεις μου και τις αξίες μου, τις οποίες δεν διαπραγματεύομαι.
3.    Καταθέτω ελεύθερα και υπεύθυνα τις απόψεις μου, χωρίς να απολογούμαι για προγενέστερες αποφάσεις άλλων. Θεωρώ ότι οι ευθύνες είναι ατομικές, καταγράφονται σε συγκεκριμένο ιστορικό χρόνο και λόγο, δεν μεταβιβάζονται, ούτε κληρονομούνται.
4.    Είμαι άνθρωπος της παιδείας και δια βίου μάθησης. Είναι το μόνο περιουσιακό μας στοιχείο. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει.
5.    Είμαι άνθρωπος της αγοράς, της συμμετοχής, της συνεργασίας, της παραγωγής, της ανάπτυξης.
6.    Θεωρώ βασική αξία την απασχόληση και όλες μου οι προσπάθειες ξεκινούν από την ύπαρξη της. Η εργασία δίνει ζωή, αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια, ικανότητα νηφαλιότητας, σκέψης και ορθών αποφάσεων. 
7.    Οι Περιφερειακές εκλογές δεν έχουν καμιά σχέση με την Κεντρική Πολιτική Σκηνή. Οι Πολιτικοί, Βουλευτές, διαλέγονται, νομοθετούν και αποφασίζουν επί χάρτου. Οι Περιφερειακοί υλοποιούν αποφάσεις, κοινώς είναι εκτελεστικοί και παράγουν έργο.
8.    Η προσοχή όλων πρέπει να εστιασθεί στην εκλογή Ικανών Περιφερειακών Συμβούλων και Περιφερειάρχη. Αυτοί θα πάρουν τις ευθύνες υλοποίησης των έργων.
9.        Πρέπει να γίνει κατανοητή η δυσχέρεια στον οικονομικό τομέα. Έχουμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση … παραλογισμού. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να λειτουργήσουμε με λογική τα έσοδα να υπερκαλύπτουν τα έξοδα.
10.      Οι αιτίες, οι λόγοι, οι αφορμές της κρίσης, είναι αντικείμενο συζήτησης, πολιτικών αποφάσεων. Εμείς είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ κατάσταση με θάρρος, ευθύνη, νηφαλιότητα.
11.      Πρέπει να λείψουν οι εξάρσεις και οι βυθίσεις στον λόγο και τις πράξεις μας. Έχουμε ένα Ιερό καθήκον. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να οδηγήσουμε τα παιδιά μας σε ασφαλές… «λιμάνι», χωρίς εγωισμούς, ιδιοτέλειες, λάθος κατευθύνσεις.
12.      Το Περιβάλλον, η Παιδεία, η Ανάπτυξη είναι οι 3 άξονες στους οποίους θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον μου. Είναι 3 θέματα αλληλένδετα.
13.      Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη. Βασικό μέλημα μας, να αναδείξουμε ότι μπορεί να κάνει καλύτερη την Δημόσια υγεία, την  καθημερινότητα, την εργασία. Σκουπίδια, υπόγεια ύδατα έχουν πρώτο ρόλο στις διαδικασίες.
14.      Παιδεία και Εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το Περιβάλλον, ούτε να έχουμε Αειφόρο Ανάπτυξη χωρίς να υπάρχει παιδεία και κουλτούρα. Χρειάζεται να γίνει ανασχεδιασμός και παρεμβάσεις σχετικά με Πανεπιστημιακές σχολές, σύνδεση τους με την περιφερειακή παραγωγή (π.χ. Οργανισμός Κωπαίδας να γίνει ερευνητικό κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου συνεργαζόμενο με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο). Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, όπως του Ορχομενού, των Θηβών κ.α. προσφέρουν σημαντικό έργο. Σημαντική θεωρώ την δυνατότητα δημιουργίας Ινστιτούτου Ορυκτών πόρων – μεταλλείων στο τρίγωνο Διστόμου – Μπράλου – 51, με την συμπαράσταση και υποστήριξη εταιριών, όπως Αλ. Ελλάδος, S&B κλπ.
15.      Ανάπτυξη. Α) Χωροθέτηση, σχεδιασμός, ανάπτυξη Βιομηχανικών Ζωνών, Βιοτεχνικών - Επιχειρηματικών Πάρκων, σε τόπους συγκέντρωσης επιχειρήσεων ενδιαφέροντος.

Β) Συγκροτημένη αντιμετώπιση της μεταποίησης της πρωτογενούς παραγωγής σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, τα οποία υπάρχουν πλούσια σε όλη την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας.                                                 Γ) Βιομηχανία είναι ο Τουρισμός, θερινός, χειμερινός, ιαματικός. Ισόρροπη ανάπτυξη σημαίνει σεβασμός των δραστηριοτήτων με χωροθέτηση, προτεραιότητας, δικαιοσύνη.                                     .                                                              Δ) Ιδιαίτερη θέση έχει ο Θρησκευτικός τουρισμός για την Περιφέρεια μας. Σε στενή συνεργασία με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κο. Ιερώνυμο, τις Ιερές Μητροπόλεις και τις Μονές μπορεί να γίνει ένα δίκτυο με μεγάλες προσδοκίες                                                      .                                                                                                                             Ε) Ιστορικά μνημεία – Αρχαιολογικοί χώροι. Η Περιφέρεια διαθέτει αξιοπρόσεκτη ιστορία, με κεντρικό σημείο τον Ομφαλό της Γης, τον ιστορικό χώρο των Δελφών, ο οποίος συνδυασμένος με την ιστορία των Θηβών, της Χαιρώνειας, κλπ μπορούν να αναπτυχτούν δυναμικά                                                                  .                                                                             ΣΤ) Λύση του ζητήματος της άτυπης Βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Τανάγρας σε συνεργασία με τον Σ.Β. Στερεάς Ελλάδας – Ε.Μ.Π. – Ε.Υ.Δ.Α.Π. και την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας.    Ζ) Συνολική αντιμετώπιση των υδάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ. Ορθολογική χρήση υδάτων προοριζόμενων για γεωργική άρδευση, στα οποία γίνεται κακή χρήση και υπέρμετρη σπατάλη. Διάθεση πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ σε όλη την Περιφέρεια.                    Η) Συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για παρεμβάσεις στην Ε.Ε. σχετικά με τις καλλιέργειες, τις αλλαγές καλλιεργειών που συμβαίνουν συχνά, την Κ.Α.Π. τις αποζημιώσεις, τα δασμολόγια τρίτων χωρών. 


ΣΥΡΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης)
Υποψ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 με τον Συνδ. του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στην καρδιά της Ελλάδας

·         Δ. Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ.
·         Πτυχίο Περιβαλλοντικών Μελετών ΥΠΕΧΩΔΕ με ειδίκευση στην διαχείριση – βιολογική επεξεργασία  υγρών αποβλήτων - νερού
·         ΜΒΑ Strategic Management & Leadership from Kingston University London
·         Επιχειρηματίας στην Παραγωγή & Μεταποίηση από το 1985
·         Μέλος στους φορείς:
 Τ.Ε.Ε.,  Σ.Ε.Β.,  Σ.Β. Θεσ. & Κεντρ. Ελ., Σ.Β. Στ. Ελλάδας,  Σ.Β. Πλαστικών Ελ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: