Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μαζική η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Γιώργου Ζιώγα - Ποιοι οι βασικοί στόχοι του Υποψηφίου Δημάρχου Λεβαδεών

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ                           Λιβαδειά  9- 4 - 2014
                  ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΩΓΑΣ
                Υποψήφιος Δήμαρχος  



Διακήρυξη αρχών και θέσεων από τον Γιώργο Ζιώγα από LAMIASTARGR

                                                        
 Κυρίες και κύριοι , Συνδημότισσες και Συνδημότες,  Φίλες και Φίλοι

    Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, για την σημερινή παρουσία σας εδώ σήμερα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, προχωρούμε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πενταετία που πρέπει να δοθεί μια πολύ σκληρή μάχη για τον τόπο μας.
    Ζούμε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μας επηρεάζει όλους. Αυτή η κρίση, που σήμερα μαστίζει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αξίες και αρχές.
    ‘Όλοι γνωρίζουμε ότι η επόμενη πενταετία είναι η πιο κρίσιμη για τη χώρα μας και συνεπώς για το δήμο μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε καθημερινά την κρίση διπλά, τόσο λόγω της μείωσης των εισοδημάτων αλλά και λόγω του κλίματος από την διοικητική ανεπάρκεια.
    Είναι μια πρόκληση που με χαρά επιδιώξαμε να αντιμετωπίσουμε, κινούμενοι αποκλειστικά με ένα και μοναδικό κίνητρο. Την αγάπη μας για τον τόπο που μεγαλώσαμε,
 που μεγάλωσα, γιατί με πολλούς από εσάς πήγαμε στα ίδια σχολεία,
 με άλλους παίξαμε στις ίδιες γειτονιές, με κάποιους έχουμε συγγενικούς δεσμούς.
    Ξεκινώντας λοιπόν από την αγάπη για τον τόπο μας και με διάθεση να προσφέρουμε, μπήκαμε σε αυτόν τον αγώνα, για τον τόπο που επιλέξαμε να ζούμε, να κάνουμε οικογένειες, για τον τόπο που επιλέξαμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.
Φίλες και Φίλοι,
Το όνομα του εκλογικού μας συνδυασμού, είναι:
    «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Πρόκειται για μια πραγματική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, με δημιουργική ορμή αλλά και δοκιμασμένων στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση με πείρα από τα προβλήματα της πόλης.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Γιατί το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στη νεολαία μας, στους ανθρώπους της σύγχρονης αντίληψης, που αρνούνται να ενσωματωθούν στην απαρχαιωμένη σκέψη, που αρνούνται να ενσωματωθούν στους ανθρώπους με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Το οφείλουμε απέναντι στη γυναίκα, σε κάθε γυναίκα του Δήμου, αλλά και στην εργαζόμενη μητέρα που προσπαθεί να συνδυάσει οικογένεια και δουλειά.

ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ
Γιατί επιβάλλεται ο σεβασμός στον συνταξιούχο, στον απόμαχο της ζωής, στον άνθρωπο που προσδοκά καλύτερες μέρες.
ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ
Γιατί το οφείλουμε στις παραδόσεις και στην ιστορικότητα αυτής της περιοχής, το οφείλουμε στους συμπολίτες των οικισμών και των χωριών μας, που αναζητούν συμμετοχή, δίκαιη αντιμετώπιση, ανάπτυξη, αξιοποίηση, βελτίωση της ζωής, σε κάθε οικισμό, σε κάθε χωριό, του Δήμου μας.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν, γιατί σε αυτές πρέπει να παραδώσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα τόπο που θα αξίζει να ζει κάποιος στο μέλλον.
ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, γιατί η κοινωνία πρέπει να εξελίσσεται.




















Φίλες και Φίλοι,
    Η ίδρυση του συνδυασμού μας, μιας ανεξάρτητης δημοτικής πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών, βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας και της συλλογικής λειτουργίας.
   Σκοπός μας είναι, την τύχη του τόπου μας, να πάρουν στα χέρια τους όλοι οι ενεργοί δημότες του Δήμου μας.
   Άνθρωποι που έχουν ως πρώτο μέλημά τους το κοινό καλό, πάνω από το προσωπικό ή το πολιτικό συμφέρον τους. Άνθρωποι έτοιμοι να αγωνισθούν για την ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου, αξιοποιώντας τα όποια εφόδια μας δίνουν τα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα.
    Βλέπουμε το Δήμο Λιβαδειάς ως μια οντότητα και μια οικογένεια που πρέπει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η αντιμετώπιση λοιπόν, των καθημερινών προβλημάτων, είναι επιτακτική.
    Είμαστε ένας νέος αυτοδιοικητικός συνδυασμός πολιτών που βγαίνει μέσα από τη πόλη και τα χωριά και είναι προσανατολισμένος στη πόλη του αύριο και στους ανθρώπους της.
    Το όραμά μας είναι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε όλοι μαζί περισσότερα, κλείνοντας τη πόρτα στη μιζέρια, στην γκρίνια και στον λαϊκισμό που οδηγεί σε διχασμό τη τοπική κοινωνία.
    Έχουμε αξίες και ενθουσιασμό. Είμαστε τολμηροί, δεκτικοί στο καινούργιο και ανοιχτοί στο διάλογο.
   Οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας.
   Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, η ομαδικότητα και η ισότητα, η πείρα και η εργατικότητα,  η αλήθεια πάνω απ’ όλα και για όλα, είναι η σημαία και το λάβαρό μας.
  Ο συνδυασμός αυτός δεν δημιουργείται για να ζεστάνει τις καρέκλες της δημοτικής εξουσίας, αλλά για να εφαρμόσει στην πράξη το όραμα των κατοίκων της για μια βιώσιμη πόλη,  μια πόλη με κύρος και με αποφασιστικότητα να βάλει την πόλη και τα χωριά μας σε τροχιά ανάπτυξης, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
 Κυρίες και κύριοι
    Στόχος μας είναι να ακούμε τους πολίτες και να διεκδικούμε από την πολιτεία με πρόγραμμα και σχεδιασμό.
    Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν του συμπολίτες τους που είναι οι καταλληλότεροι ,  που διαθέτουν όρεξη, γνώση και εμπειρία για να δώσουν στο τόπο μας νέα προοπτική.
   Θέλουμε να  αλλάξουμε όλα όσα μας στενοχωρούν, και αυτό, μπορούμε να το κάνουμε με τη δύναμη που πρέπει να μας δώσετε στις εκλογές του Μαΐου.
   Καλούμε ανοιχτά όλους τους πολίτες του Δήμου μας να είναι μαζί μας , να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού.
    Ο Δήμος χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο στήριξης, ανάδειξης και προβολής των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής (όπως ο Τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και ο ορεινός όγκος του Ελικώνα). Ένα σχέδιο ανάπτυξης των Δομών Αλληλεγγύης, που θα στηρίξει τους άπορους, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους καθώς και οποιαδήποτε κατηγορία δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.
   Δεν επιδιώκουμε να σας παρουσιάσουμε πράγματα ακατόρθωτα ή σκέψεις που δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν .
  Αρκετά πια. Κουραστήκαμε όλοι να συναντάμε ανθρώπους με αντιλήψεις που δεν καινοτομούν και προτάσεις που μοναδικό στοιχείο έχουν τη διαχείριση και τον εντυπωσιασμό.
Η παράταξή μας πρεσβεύει μία νέα πρόταση. Μια πρόταση που θα φέρει:
-  Την νέα αντίληψη στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης μας.
- Την νέα αντίληψη στην αντιμετώπιση των πολιτών από την Δημοτική Αρχή, με συνεχή παρουσία μας στις γειτονιές και στα χωριά μας.
- Την νέα φιλοσοφία παροχής υπηρεσιών στον δημότη.
- Την συνένωση όλων των  υγιών  δυνάμεων  της πόλης μας και όχι τη διαίρεση αυτών.
   Για το λόγο αυτό ο συνδυασμός μας δεσμεύεται:
  Να καλέσει όλες τις δημοτικές παρατάξεις και να προσπαθήσει να επιτύχει την όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση γύρω από τους στόχους, τις προϋποθέσεις και τα ολοκληρωμένα αναπτυξιακά προγράμματα.
  Να αναθέσει αρμοδιότητες και στις άλλες παρατάξεις που θέλουν να προσφέρουν το θετικό τους έργο στην ίδια κατεύθυνση με εμάς.

Φίλες και Φίλοι,
Βασικοί άξονες των προτεραιοτήτων μας είναι:
1) Η συμμετοχή όλων στη διοίκηση του Δήμου μας, με πρόσβαση στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στον έλεγχο του προγράμματος. Όλων αυτών, που έχουν την δύναμη και την γνώση να προσφέρουν στον τόπο. όπως οι διατελέσαντες -Δήμαρχοι, -Πρώην υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης μας, -Πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, για να μην πηγαίνουν χαμένες οι εμπειρίες τους
2)  Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων.
3) Η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της περιοχής (αγροτικός-μεταποιητικός
τουριστικός τομέας κλπ)
4) Η προστασία του περιβάλλοντος
5) Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών
6) Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς  
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
    Όλοι εμείς που συγκροτούμε αυτόν τον δημοτικό συνδυασμό δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θέλουμε και μπορούμε, και οι θέσεις μας συνοπτικά κατά τομέα είναι οι παρακάτω:
1)    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Το πρώτο μας μέλημα είναι το άμεσο νοικοκύρεμα του Δήμου με έμφαση στους τομείς:
-της καθαριότητας και συντήρησης των υποδομών
-της ασφάλειας των πολιτών
-της άμεσης εξυπηρέτησης του πολίτη και της δημιουργίας εικοσιτετράωρης (24ης) ανοιχτής γραμμής εκτάκτων αναγκών.
    2) ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στοχεύουμε στην Οργανωτική και παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου.   Με Διαφάνεια στο προγραμματισμό έργων, προμηθειών, και εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος του Δήμου.
Με Αναβάθμιση του ρόλου και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα τοπικά  Κοινοτικά Συμβούλια.
   3) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ     
    Η περιοχή μας είναι υπερήφανη για την ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά.
    Στα σχέδια μας είναι η αναβάθμιση και η δικτύωση όλων των έργων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής
   Δεν νοείται πόλη και κοινωνία που να σέβεται τον εαυτό της, χωρίς δράση και δομές πολιτισμικές.
   Στοχεύουμε στην προβολή της παράδοσης των ηθών και των εθίμων της κάθε περιοχής, με την Συνεργασία και τη στήριξή των Μορφωτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχή μας.
   4) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Περιβάλλον δεν είναι μόνο η φύση. Η πόλη είναι ένα οικοσύστημα.
  Σεβόμαστε την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά.
  Για την καλύτερη ζωή στη πόλη αλλά και στα χωριά, έχει πρωταρχική σημασία να βρούμε τρόπους να επιλύσουμε τα προβλήματα του αστικού περιβάλλοντος.
   Αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας της περιοχής μας σε συνεργασία και με άλλους φορείς προς όφελος των Δημοτών
  Ο Δήμος μας έχει πολλές  εκκρεμότητες στη διαχείριση των λυμάτων, και κυρίως τα χωρία μας τα οποία δεν έχουν αξιοποιήσει   τα απαιτούμενα έργα για την λύση του προβλήματος.
    5) ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  Εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας αποτελεί η νεολαία.
  Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.
   Μαζί με τους νέους μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
   Ο δήμος μας έχει την χαρά και τιμή να εκπροσωπείται στη Α΄ εθνική κατηγορία με ομάδα ποδόσφαιρου, η οποία μας έχει κάνει υπερήφανους με τις επιδόσεις της, συμμετέχοντας ενεργά στην προβολή της πόλης μας.
   Όμως η περιοχή μας έχει την τύχη να έχει εκατοντάδες αθλητές και σε πολλά άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ, στίβο κλπ με σοβαρές διακρίσεις.
   Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους, τις διοικήσεις και τους αθλητές με κάθε τρόπο. Αυτό είναι δέσμευση ψυχής, καθώς ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για τους νέους, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή.
    Αναβάθμιση υποδομών, αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής, ορεινά μονοπάτια, ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση και προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
 6) ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Σκοπός μας είναι να λειτουργήσουμε δημοτική συγκοινωνία, εκεί όπου δεν υπάρχουν δρομολόγια του ΚΤΕΛ, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών των χωριών μας και οπωσδήποτε την εξυπηρέτηση των παιδιών στα σχολεία τους.
    Η ολοκλήρωση και εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης.
 

  7) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
     Μέλημά μας είναι όσο το δυνατόν κάλυψη των αναγκών εξοπλισμού και συντήρησης όλων των σχολικών συγκροτημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
   8) ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ
   Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπόνησης και θεσμοθέτησης των  ΓΠΣ(Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων) και των ΣΧΟΟΑΠ (Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) όπου ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.
   Η προσαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού στα σύγχρονα δεδομένα και τάσεις και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μελετών.
    9) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Θα επιδιώξουμε:
-Εξοικονόμηση πόρων χωρίς μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών
-Αξιοποίηση και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών
-Λογοδοσία και απολογισμός, τακτικά
-Ανάπτυξη με πλήρη και συνεχή εκμετάλλευση των προγραμμάτων του Νέου ΕΣΠΑ.
- Σωστή οικονομική διαχείριση του δήμου
-Έρευνα αγοράς για όλες τις δαπάνες του Δήμου και στήριξη της τοπικής οικονομίας
    10) ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΥΓΙΕΙΑ 
  Τη δύσκολη περίοδο που περνάμε κυρίαρχη παράμετρος της λειτουργίας μας θα είναι η ανθρωπιστική μας δράση.
   Ενεργοποιώντας τον εθελοντισμό και τη χορηγία θα προσπαθήσουμε ώστε κανένας δημότης να μην μείνει χωρίς τα αυτονόητα για τη διαβίωσή του.
   Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, που βιώνουν την  κρίση, για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην ζωή τους.
  Η υγεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό. Στόχος μας:
  Η ενίσχυση δράσεων κοινωνικής πρόνοιας και της δράσης “βοήθεια στο σπίτι”
  Η δημιουργία προϋποθέσεων στήριξης όλων των δημοτών που στερούνται  ασφάλισης.
  Η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
     11) ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
   Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στον πρωτογενή τομέα με τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων, καθώς και στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών:
- Με την διασφάλιση, βελτίωση αλλά και ανάδειξη της ποιότητας των παραγομένων τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
 - Με Έργα υποδομών για μείωση κόστους παραγωγής (όπως για παράδειγμα η συντήρηση οδικών και  αρδευτικών δικτύων, οι αναδασμοί και τα αρδευτικά έργα).
- Με έναν Ενιαίο φορέα διαχείρισης των υδάτων
- Με την Προβολή των αγροτικών προϊόντων και του αγροτουρισμού
Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ- ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
    Την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στηρίζουν πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και νέοι άνθρωποι,( επιστήμονες, επιχειρηματίες, Εργαζόμενοι, Αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ.) τόσο σε ηλικία όσο και σε ιδέες. Όλοι τους, με διάθεση προσφοράς στον τόπο, διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και λειτουργίας πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Φίλες και Φίλοι
Με αίσθημα ευθύνης διαβεβαιώνω τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους , τους υποστηρικτές μας και όλη την τοπική μας κοινωνία ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης  που με περιβάλετε και θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υλοποιήσουμε όλοι μαζί, τους στόχους του Συνδυασμού μας.
Έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις για τον Δήμο, φιλόδοξο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, συγκεκριμένους στόχους, με σαφήνεια ιδεών, με ολοκληρωμένες αναπτυξιακές επιλογές.
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες 
Πρόθεσή μας είναι, με τον αγώνα μας, να αναδείξουμε ένα νέο ήθος στα τοπικά πράγματα, ένα νέο σύνολο αξιών και αρχών που θα εκφράσει τη δημοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια, παντού.
Απόψε εδώ σας παρουσιάζουμε ουσιαστικά την ταυτότητα του συνδυασμού μας.
  Τις αρχές και τα πιστεύω μας.  Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιραζόμαστε. Το όραμά μας για μια νέα αντίληψη και ένα νέο ήθος στα δημοτικά πράγματα του τόπου.  Τις προτεραιότητές μας για ένα καλύτερο αύριο.
Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας .
Εμείς Φίλες και Φίλοι, θέλουμε για τον τόπο μας το καλύτερο “σήμερα” και το ακόμα καλύτερο “αύριο”, για αυτόν τον τόπο που όλοι ονειρευόμαστε, για αυτόν τον τόπο που όλοι αγαπάμε και θα δώσουμε την μάχη και θα την κερδίσουμε.
    Αντίπαλοι για εμάς δεν υπάρχουν, διαφορετικά προγράμματα και προσεγγίσεις υπάρχουν, που κι αυτές είναι σεβαστές. Αντίπαλοι είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου μας.
      Σε αυτόν τον αγώνα στέλνουμε  μήνυμα συνεργασίας στους συμπολίτες μας, σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, κοινωνικούς φορείς και οργανωμένα σύνολα.
    
Τελειώνοντας
      Σας καλούμε να κρίνετε και να στηρίξετε τον συνδυασμό μας.
Πες  Ναι  στη  Λιβαδειά
Πες  Ναι  στα Χωριά μας
Αλλάζουμε το Δήμο, αλλάζουμε τη ζωή μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
Φτάνει πια το σκάψιμο των πλατειών.
Προτεραιότητα, οι σημερινές ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών.                                                                        

                                                                 Σας ευχαριστώ όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια: