Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Νέα εκδήλωση από την Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

“Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν…”
“Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…”
“Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…”
Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5). Tην ίδια ημέρα και ώρα, το Φασισμός Α.Ε. θα προβληθεί σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ θέλοντας να μας διηγηθούν μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ συνεχίζει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιέγραψαν τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.
Το σενάριο του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης ενώ υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας. Τη μουσική του φιλμ έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

Δεν υπάρχουν σχόλια: