Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με λαμπρότητα το Ακραίφνιο τίμησε τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο


Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με την απλόχερη φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκε η παραμονή της πανηγύρεώς  του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας στο Δήμου Ορχομενού.

Μετά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν ιερείς από τον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ακολούθησε η  λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου Αράχωβας, την οποία συνόδευαν νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες, γεγονός που έδινε στην πομπή ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα.
Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο εφημέριος π. Νεκτάριος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και συνέδραμαν ποικιλοτρόπως της ενορία του και κυρίαρχα τον Μορφωτικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Οι Ακραιφνείς».
Δικαίως, αφού, το νέο ΔΣ και τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου είχαν ετοιμάσει μια παραδοσιακή γιορτή όπου συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, σε διδασκαλία του κ. Δημήτρη Ζυγογιάννη, για να κορυφωθεί σ` ένα ανοικτό γλέντι για όλους, μη  παραλείποντας,  ωστόσο, να προσφέρουν και το ανάλογο κέρασμα  στους επισκέπτες τους. Η βραδιά είχε και έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, καθώς παρόντες και παρούσες ήταν τόσο υποψήφιοι σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. 









































Συγχαίρουμε όσους βοήθησαν  στο οργανωτικό σκέλος  των εκδηλώσεων.
Πολύχρονοι οι Γιώργηδες και οι Γεωργίες και ιδιαίτερα στον  οικοδεσπότη
 και εορτάζοντα Πρόεδρο του Ακραιφνίου κ. Γιώργο Ψυχούλα.  
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: