Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κ. Μπακογιάννη στη Βοιωτία



Τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας για τη Βοιωτία με επίκεντρο και την Κωπαϊδα εξέθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, κατά την  περιοδεία του στην Βοιωτία την Πέμπτη 26 Μαρτίου, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά και μέλη του συνδυασμού.

«Το θέμα της Κωπαϊδας είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι μόλις 90 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος υπάρχουν περισσότερα από 300 χιλιάδες στρέμματα γης,  που μπορεί να συμβάλουν θεαματικά στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αλίαρτο με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ντασιώτη. Το ραντεβού των δυο ανδρών ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτηση με αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και εκπρόσωπους φορέων, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Το κυρίαρχο αίτημα ήταν φυσικά το Κωπαϊδικό αλλά και η το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κήπων της Αλιάρτου, οι οποίοι πρέπει να περάσουν άμεσα στα χέρια του Δήμου. Ακολούθησε ξενάγηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη στους Κήπους.   
 
Στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Ρουσόπουλου, όπου άκουσε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους με κυρίαρχα την έλλειψη πόρων και προσωπικού. Αν και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διαχείριση και λειτουργία των δομών υγείας, ο κ Μπακογιάννης τόνισε ότι θα πρέπει να επιδιωχθούν στο μέγιστο βαθμό οι συνέργειες. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε συνέταιροι προκειμένου να δώσουμε μια μάχη και συντονισμένα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και αυτά που έχουμε ανάγκη».      


Στη συνάντηση με στελέχη και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδη, συζητήθηκαν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος εξαιτίας της κρίσης. Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την πάγια θέση του, ότι τόσο στη Βοιωτία, όσο και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ζήτησε την συνδρομή και την εμπειρία των στελεχών του Επιμελητηρίου για τη διαμόρφωση των προτάσεων του νέου ΣΕΣ, του προγράμματος που θα διαδεχθεί το ΕΣΠΑ.
Η εποικοδομητική συνάντηση στο Επιμελητήριο ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό του Προέδρου κ. Αγνιάδη, ο οποίος είπε  "εύχομαι να είστε ο επόμενος περιφερειάρχης, γιατί σας έχουμε ανάγκη σαν επιχειρηματική οικογένεια".



Στη Λειβαδιά ο  Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε την Εστία της Μητέρας, ένα κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1960 και προσφέρει δεκαετίες τώρα σπουδαίο κοινωνικό έργο. Η πρόεδρος και οι υπόλοιπες κυρίες του Δ.Σ ανταποκρίθηκαν θερμά στην επίσκεψη του κ.Μπακογιάννη και εμφανίστηκαν πρόθυμες να βοηθήσουν στο έργο του. 

Το πρωί ο  επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας» επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδειάς Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησαν  για το έργο και την προσφορά της εκκλησίας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα και τους  πολίτες, περίοδο. Ο κ. Μπακογιάννης  επισήμανε, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η εκκλησία έχουν κοινές αγωνίες και κοινές επιδιώξεις για την συνδρομή, όσων έχουν ανάγκη και οφείλουν να λειτουργούν συμπληρωματικά. Ιδιαίτερη ήταν και η συζήτηση για τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, τη συντήρηση και αποκατάσταση τους, αλλά και την προσβασιμότητα τους.

Η περιοδεία στην Βοιωτία ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα καφενεία των Ευρυτάνων της Αλιάρτου και στα χωριά Ασκρη, Νεοχώρι, Θεσπιές και Μαυρομάτι.    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΗΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ ?????

Ανώνυμος είπε...

Το σόι πάει βασίλειο. Πόσο ύψος έχει τούτος ρε;;!!