Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κείμενο 19 συνδικαλιστών της Εκπαίδευσης στη Βοιωτία: Η Κύπρος και πάλι μπροστά σε θανάσιμη απειλή

Ο ελληνισμός της Κύπρου και η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται και πάλι μπροστά σε μια θανάσιμη απειλή. 
Σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης της σημερινής αδυναμίας Κύπρου και Ελλάδας, ώστε να συμφωνήσουν  στη νομιμοποίηση του «Αττίλα» και των εγκλημάτων του: εθνοκάθαρση, εποικισμός, ψευδοκράτος.
Δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, το ίδιο βασικά σχέδιο, επανέρχεται με τις ίδιες υψηλές πιέσεις –έχουμε ήδη παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα των ΗΠΑ– τους ίδιους εκβιασμούς, τις ίδιες απειλές καθώς ο Νταβούτογλου δηλώνει και πάλι πως, μετά από αυτό, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη διχοτόμηση, λες και η τουρκική κατοχή δεν έχει επιβάλει ήδη διχοτομικό καθεστώς στο νησί.
Η εκβιαστική παρέμβαση των Αμερικανών έχει ως πρόσθετη επιδίωξη την εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων και την ανασυγκόλληση του ρηγματωμένου άξονα Τουρκίας – Ισραήλ. Στο βωμό αυτής της ανασυγκόλλησης προσφέρεται ως θύμα  η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η «συνεκμετάλλευση» των υδρογονανθράκων με συμμετοχή της Τουρκίας.
Το υποτιθέμενο «νέο πλαίσιο» λύσης των Αναστασιάδη – Έρογλου εξαφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, τη νομική και διεθνή της υπόσταση,  καθώς το νέο «Κυπριακό κράτος» θα συστήσουν, από κοινού και ισότιμα, τα «δύο συνιστώντα κράτη». Έτσι, γίνεται αποδεκτός ο διαχρονικός στόχος της Τουρκίας για ουσιαστική διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συναφώς, δεν γίνεται καμία αναφορά σε εισβολή, κατοχή, κατοχικές δυνάμεις, ούτε καν στο σεβασμό των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ολομέλειας του ΟΗΕ, το δε ψευδοκράτος αποκτά την ίδια διεθνή υπόσταση με την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία!
Πέρα από τις ευθύνες των κυπριακών ηγεσιών –κυβέρνησης και κομμάτων– τις οποίες και θα καταδείξει ο κυπριακός ελληνισμός, ενάντια σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, όπως είχε κάνει και με το σχέδιο Ανάν, πρέπει να εστιάσουμε στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των ελλαδικών κομμάτων.
Η ελληνική πολιτεία κρύβεται, δεχόμενη να μεταμφιέζονται παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου σε θέματα διαπραγμάτευσης που γίνεται στην κατεύθυνση «διζωνικής - διχοτομικής» λύσης. Κι όμως, το ζήτημα της Κύπρου δεν αποτελεί μια ενδοκοινοτική διαμάχη αλλά ζήτημα εισβολής και κατοχής. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, τόσο από τις διεθνείς συνθήκες όσο και από την ιστορία των χιλιάδων χρόνων του ελληνισμού της Κύπρου, να πάρει ανοικτή και ξεκάθαρη θέση. Εξάλλου, μια πιθανή αρνητική εξέλιξη στην Κύπρο απειλεί τα γενικότερα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Γι’ αυτό πρέπει να σπάσει το τείχος της σιωπής που κυριαρχεί σήμερα.
Οι υπογράφοντες συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. Βοιωτίας πιστεύουμε πως η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει ανυποχώρητα την εφαρμογή  των θεμελιωδών γενικών αρχών του σεβασμού της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου. Δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν,  πρέπει να είμαστε και πάλι έτοιμοι για νέο αγώνα αποτροπής της εξαφάνισης της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και της παραπέρα συρρίκνωσης του ελληνισμού.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, όταν ήλθε το σχέδιο Ανάν, οι συνθήκες εμφανίζονταν ακόμα πιο ασφυκτικές, και όμως, τότε, κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εξάλλου, ήδη ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία, έχει επικρίνει ανοικτά τον επιχειρούμενο αμερικανοτουρκικό  εκβιασμό.

Έχοντας πίστη στη δύναμη του δικαίου αλλά και στο αγωνιστικό φρόνημα του ελληνισμού, σε Κύπρο και Ελλάδα, είμαστε πεπεισμένοι πως η αλήθεια θα νικήσει και πάλι και αυτό το νέο «πλαίσιο λύσης» θα απορριφθεί.  Για να ανοίξει -επί τέλους- ο δρόμος για μια δίκαιη, οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την έκταση του νησιού. Τίποτε λιγότερο από το δίκαιο και την αλήθεια.


Μάρτιος 2014
πρώτο κύμα (αλφαβητικά)


1.                              Απογένης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός Π.Ε.
2.                              Βαζούρας Σπύρος, Εκπαιδευτικός Π.Ε.
3.                              Γκάτσος Θανάσης, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
4.                              Δαμιανίδης Χρήστος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας
5.                              Θειακούλης Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
6.                              Καμπούρης Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
7.                              Κεχαγιάς Στέλιος, Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας
8.                              Κιάφας Γιώργος, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
9.                              Κόκκινος Σπύρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
10.                          Κυριτσόπουλος Δημήτρης, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας
11.                          Κωτσαλάς Γιάννης, Σύνεδρος ΟΛΜΕ
12.                          Λάμπρου Μαρία, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
13.                          Μάρκου Άγγελος, Αιρετός αν. ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας
14.                          Μπουλίος Άρης, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
15.                          Παπαδοπούλου Ελένη, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
16.                          Παπακώστας Γιώργος, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.
17.                          Πολυχρονόπουλος Γιώργος, Εκπαιδευτικός Π.Ε.
18.                          Σίντος Γιώργος, Σύνεδρος ΟΛΜΕ
19.                          Σταυρόπουλος Βασίλης, Εκπαιδευτικός Δ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: