Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

To θέμα των οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει στη Βουλή ο Σταθάς

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Καθυστέρηση στη σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ) που μετατάχθηκαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΔΕ) κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014.

Με τα ΦΕΚ τ.Γ΄ 986/3-9-2013 και 1186/17-10-2013, 3.420 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (καθηγητές ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, πληροφορικής κ.α.) μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας μετατάχθηκαν 49 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.
Σχεδόν πέντε (5) μήνες μετά τη μετάταξή τους, όμως, δεν έχουν συσταθεί, ακόμα, οι οργανικές θέσεις τους ανά ειδικότητα, όπως είχε δεσμευτεί δημόσια το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) από τον Αύγουστο του 2013 μεσούσης της διαδικασίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων μετάταξης των εκπαιδευτικών.
Η συγκεκριμένη πολύμηνη καθυστέρηση του ΥΠΑΙΘ για τη σύσταση των οργανικών θέσεων των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους σε παρατεινόμενη εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία καθώς και επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και τις δυσλειτουργίες στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι προτίθεται να πράξει  ώστε να συσταθούν έγκαιρα οι ανωτέρω οργανικές θέσεις και να τοποθετηθούν οριστικά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) οι μεταταχθέντες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων;

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: