Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Δυναμικό ραντεβού έξω από την εφορία της Λιβαδειάς δίνουν για την Παρασκευή οι αγρότες της Επ. Λιβαδειάς – Μαζική συγκέντρωση ετοιμάζεται τη Δευτέρα στο Δήμο Ορχομενού

Αποφασισμένοι για νέο αγώνα, πιο στοχευμένο και πιο μαζικό εμφανίστηκαν απόψε στην πρώτη του συνάντηση που προκάλεσε η ΠΑΣΥ, αγρότες από διάφορες περιοχές του κωπαϊδικού πεδίου, με επίκεντρο τον Ορχομενό. Παλιοί και γνώριμοι συνδικαλιστές που με την εμπειρία τους θα συμμετάσχουν και σ` αυτές τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, όλοι τους ενωμένοι κάτω από τα κοινά προβλήματα της επιβίωσης, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συνομιλήσουν και να καταλήξουν στις μορφές των κινητοποιήσεών τους, οι οποίες φαίνεται πλέον οριστικά ότι είναι μονόδρομος. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί!

Οι απόψεις που ακούστηκαν συνέκλιναν προς την κατεύθυνση να απαρυθμιστούν τα ζητήματα που τους απασχολούν από τη μια και από την άλλη να οριστεί μια ολιγομελής Συντονιστική Επιτροπή, κάτι και το οποίο έγινε μέσα από το διάλογο.
Έτσι, κατέληξαν πρωτίστως στην αρχική μορφή αντίδρασης και η οποία θα επικεντρωθεί γύρω από την φορολογία του αγροτικού εισοδήματος.
Για το λόγο αυτό, το πρωί της Παρασκευής είναι αποφασισμένοι να συγκεντρωθούν έξω από την Εφορία της Λιβαδειάς και να εκφράσουν μαζικά την διαμαρτυρία τους. Ακολούθως, οι Αγρότες της Βοιωτίας αποφάσισαν σ` αυτή τους την πρώτη συγκέντρωση να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Φθιώτιδας και μαζί όλους τους Στερεοελλαδίτες να συγκεντρωθούν στην Λαμία προκειμένου να καταλήξουν σ` ένα κοινό, αποφασιστικό αγώνα!
Τέλος, συμφώνησαν πως την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου και με επίκεντρο τον Ορχομενό ξανά, στις 6.00 το απόγευμα, οι Αγρότες από το κωπαϊδικό πεδίο να συγκεντρωθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ορχομενού.

Μ` αυτές τους αποφάσεις σήμερα και έχοντας μεσολαβήσει και οι εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Ορχομενού την ερχόμενη Κυριακή, οι αγρότες της Επ. Λιβαδειάσς θεωρούν πως θα καταλήξουν σε κοινή γραμμή πλεύσης και ΟΛΟΙ μαζί – συμπλέοντας και με άλλες επαγγελματικές ομάδες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις των Μνημονίων – θα καταφέρουν να μεταδώσουν τα αιτήματά τους για δίκαιη αντιμετώπιση με πυλώνες: 1ον την χαμηλότερη ενέργεια για να μειωθούν και τα κόστη παραγωγής τους (πχ. πετρέλαιο) και 2ον την φορολόγησή τους με ρεαλιστική προσέγγιση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: