Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τέλος στις κλοπές σε επιχειρήσεις και περιουσίες πολιτών ζητά από την κυβέρνηση με την σκληρή του επιστολή ο Π. Αγνιάδης

Μια σκληρή επιστολή επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κκ. Κων/νο Χατζηδάκη, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιο Σκορδά με θέμα «Άμεση ανάγκη εξυγίανσης του εμπορίου παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap», απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του αναφέρει:
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και σε συνέχεια των δικαιολογημένων διαμαρτυριών πολλών συναδέλφων μας, έχει την τιμή να σας παρακαλέσει, για την παρέμβαση σας, σε ένα θέμα, που θέτει νέα εμπόδια στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Όπως γνωρίζετε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην χώρα μας διανύει δύσκολες στιγμές. Πολλά είναι τα καθημερινά προβλήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση της κατανάλωσης, η φοροδοτική αδυναμία και άλλα, που καθιστούν την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης ιδιαίτερα επισφαλή.
Δυστυχώς, σε αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του υγιούς επιχειρείν έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στις οργανωμένες κλοπές μετάλλων, οχημάτων, αγροτικών εργαλείων και στις καταστροφές εξοπλισμού και μηχανημάτων, που τις συνοδεύουν.
Το φαινόμενο αυτό τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία της οικονομίας, τόσο στον πρωτογενή τομέα, αγροτική παραγωγή, όσο και στους υπόλοιπους τομείς. Οι επιχειρήσεις, που πέφτουν θύματα τέτοιων κλοπών και καταστροφών αποστερούνται σοβαρών πόρων για την ανάπτυξη τους, αναστατώνεται ο παραγωγικός κύκλος τους, ενώ δεν λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις, που σημειώνεται ακόμη και παύση της παραγωγικής διαδικασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε, ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την πολιτική ηγεσία, ώστε αυτό το θλιβερό φαινόμενο να μειωθεί και να εκλείψει.
Τα μέτρα αυτά, κατά την γνώμη μας πρέπει να εστιάζουν βασικά στην εξυγίανση του εμπορίου παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap και δευτερευόντως στην αστυνόμευση των ρακοσυλλεκτών.
Η άποψη μας αυτή βασίζεται στην διάχυτη και ορθή εκτίμηση, ότι ο κύριος όγκος των κλεμμένων αυτών υλικών διακινείται, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην εξωτερική αγορά, από επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Ένας τέτοιος αστυνομικός, οικονομικός και τελωνειακός έλεγχος, αναβαθμισμένος και οργανωμένος βέβαια, θα συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη του φαινομένου των αθρόων κλοπών αλλά και στην προστασία των νόμιμων επιχειρήσεων  ανακύκλωσης και εμπορίας μετάλλων scrap, από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.
Σημειώνουμε χαρακτηριστικά, την σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, που παρατηρείται στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκίνητων, από μια χώρα που δεν έχει την ανάλογη παραγωγική δυνατότητα.
Στην άποψη μας αυτή συνηγορεί η παραδοχή, ότι η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά δεν γίνεται να περιφρουρεί τους αναρίθμητους, εν δυνάμει στόχους και ούτε να καταδιώκει τους επίσης αναρίθμητους κλέφτες. Πιστεύουμε βέβαια, ότι εφόσον ενισχυθεί σε προσωπικό και εξοπλισμό, θα μπορέσει να βελτιώσει την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε, ότι γίνεται εξαιρετικά εμφανές, γιατί η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί την εξυγίανση του κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap.
Αξιότιμε κ.κ. Υπουργοί,
Ελπίζοντας στην άμεση δραστηριοποίηση σας, για την ικανοποίηση του αιτήματος της επιχειρηματικής κοινότητας της Βοιωτίας αλλά και συνολικά της χώρας, είμαστε στην διάθεση σας, για κάθε συνεργασία και διευκρίνηση.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Αγνιάδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: