Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ» από τον Χρήστο Κοψαχείλη στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στα πλαίσια της έναρξης της νέας περιόδου 2013 - 2014 ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου με τίτλο: «Ανάλυση και φωτογραφική κριτική» από τον Χρήστο Κοψαχείλη.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επτά μηνιαίες συναντήσεις κατά τις οποίες θα γίνεται παρουσίαση και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων και παράλληλα συζήτηση και κριτική των φωτογραφιών που θα προσκομίζουν κάθε φορά οι συμμετέχοντες.
Επιδίωξη του σεμιναρίου είναι, πέρα από τον εποικοδομητικό διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του, όλοι όσοι το παρακολουθήσουν να δουλέψουν πάνω σε ένα θέμα της επιλογής τους με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα «σώμα δουλειάς» το οποίο θα μπορεί να εκτεθεί στα πλαίσια του Μήνα Φωτογραφίας και να παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φωτογραφικού Κύκλου.
Διάρκεια σεμιναρίου: Από τον Οκτώβριο 2013 έως τον Απρίλιο 2014, σε επτά (7) τετράωρες συναντήσεις από 10.00 έως 14.00 μία Κυριακή τον μήνα, ως εξής:
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
Κυριακή 27 Απριλίου 2014
(για ενδεχόμενες αλλαγές του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως)
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη της Φ.Λ.Λ. Χώρος συναντήσεων η αίθουσα της Φ.Λ. Λιβαδειάς - Μπουφίδου 32-34 και ώρες 10.00 έως 14.00.
Κόστος συμμετοχής: 50 Ευρώ.
Πληροφορίες - Εγγραφές: Κάθε Τετάρτη στα γραφεία της Λέσχης από 6.30μ.μ έως 9.30μ.μ ή απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα: Λεμονής Ιωάννης 6945894332, Αλογοσκούφης Χρήστος 6977460273
Βιογραφικό:
Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη και ιστορίας της τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου. Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός». Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση καταλόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επιμόρφωση και στην E.S.P. Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελήθηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ. Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).
Οργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς www.fotolesxilivadias.gr E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
Ιωάννης Λεμονής
 H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
Μαρία Μίχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: