Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

17 με 20 Οκτώβρη η Φωκική Γη προσκαλεί τους Στερεοελλαδίτες να ανακαλύψουν τα προϊόντα και τις αυθεντικές της γεύσεις!

Μια φιλόδοξη πρόταση έρχεται να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Φωκίδας αυτό το φθινόπωρο, διοργανώνοντας για πρώτη φορά την Έκθεση αγροτικών προϊόντων με την ονομασία «1η Παρουσίαση Προϊόντων & Γεύσεων της Φωκικής Γης»  από 17 έως 20 Οκτωβρίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο Άμφισσας "ΧΡΗΣΤΟΛΙΑΣ ΚΑΜΠΕΡΑΚΗΣ" με στόχο την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια αυτού του επιπέδου που επιχειρεί η Διοίκηση και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Γαζής, με στόχο την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν πυλώνες της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και την προβολή – κυρίως προς τους επισκέπτες της περιοχής – του γαστρονομικού πολιτισμού της Φωκίδας.
Κατά την διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – σεμινάριο για την προώθηση των προϊόντων στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και για τον τρόπο διάθεσης και τυποποίησης.
Μεταξύ άλλων, στόχος της Έκθεσης θα είναι και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μέσω των οποίων οι νέοι θα γνωρίζουν και οι παλιοί θα θυμούνται αγροτικές πρακτικές και εργασίες που έχουν εκλείψει στις μέρες μας, κυρίως λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας για την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων και την Παρασκευή τροφίμων.
Στην Έκθεση θα μπορούν να συμμετάσχουν, τόσο τα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας, όσο και αγρότες παραγωγοί αγροτικών προϊόντων. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες παραγωγών – επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν, είναι όσοι ασχολούνται με ελιές, λάδι, κρασί, τσίπουρο, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, παραδοσιακά επαγγέλματα, είδη αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, ιχθυοκαλλιέργεια, κτηνοτροφία, βότανα, φυτώρια κλπ. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν έμποροι ή κατασκευαστές, που έχουν είδη συσκευασίας, αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμό, επιχειρήσεις κέτερινγκ και εστιατορίων που θα αναδεικνύουν τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις με βάση τοπικά προϊόντα, καθώς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με γεωπονικές, κτηνιατρικές κ.α. υπηρεσίες.

«Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος μας πιέζει, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην Έκθεση με γνώμονα την ανάδειξη όλων αυτών των προϊόντων που παράγει η Φωκίδα, ώστε όλοι μας να επωφεληθούμε από την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης και να αποκομίσουμε το ανάλογο όφελος, εφόσον θα έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τα προϊόντα μας, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό» σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φωκίδας κ. Γιώργος Γαζής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: