Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Οδό «Κωνσταντίνου Αργυρίου» - και όχι μόνο - αποκτά η Δημοτική Ενότητα Ορχομενού!

Ο κ. Βασίλειος Τούντας
Το αποτέλεσμα της πολύμηνης εργασίας του – ύστερα από συνεννόηση και εντολή του Δημάρχου κ. Κώστα Ξηρογιάννη – παρουσίασε χθες βράδυ (Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013)  σύμφωνα με το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Βασίλειος Τούντας, όσον αφορά την νέα αλλά και την παλαιά ονοματοδοσία του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ορχομενού.
Η έρευνα – μελέτη – παρουσίασή του στηρίχθηκε ασφαλώς στην πλούσια ιστορία μας σε βάθος 6.000 ετών ενώ προτάθηκε να δοθούν ονόματα σε δρόμους που συνδέονται με νεότερες περιόδους της πόλης μας και της περιοχής μας, κυρίως στην πλευρά της επέκτασης του σχεδίου πόλης (ανάμεσα στις συνοικίες Πετρομαγούλας και Αγίων Θεοδώρων) αλλά και σε δρόμους που επί χρόνια ήταν ανώνυμες στις υπόλοιπες συνοικίες του Δημοτικού Διαμερίσματος Ορχομενού.


Ο κ. Τούντας – όπως θα ακούσετε και στο σχετικό βίντεο – εξήγησε αναλυτικά την πρότασή του αυτή, η οποία έγινε αφιλοκερδώς και εκτός του ωραρίου εργασίας του στον Δήμο Ορχομενού.
Ο κατάλογος είναι μακρύς, όμως, μεταξύ άλλων αξίζει να αναφερθεί  πως ύστερα από αίτημα πολλών συμπολιτών μας, ο κ. Τούντας στην εισήγησή του δεν «ξέχασε» να συμπεριλάβει και τον αείμνηστο ιδρυτή του ιδιωτικού Γυμνασίου Ορχομενού, τον  Κωνσταντίνο Αργυρίου, το όνομα του οποίου θα κοσμεί σύντομα μια νέα οδό στην περιοχή της συνοικίας της Δραγατσούλας. Για τον ίδιο και την προσφορά του στον τόπο μας επιχειρηματολόγησαν  στη σχετική παραπομπή  της μελέτης του,  ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ξηρογιάννης και ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος…



… ενώ ύστερα από πρόταση του Προέδρου του ΔΣ κ. Γιώργου Ζυγούρη και την σύμφωνη γνώμη του Αντιπροέδρου κ. Λάμπρου Ρόδη, ζητήθηκε από τον κ. Τούντα σε μια από τις υπάρχουσες ανώνυμες οδούς να δοθεί η ονομασία «ΔΙΑΖΩΜΑ» τιμώντας μ` αυτό τον τρόπο την πολύμηνη και ουσιαστική συνεργασία του Δήμου μας με το Μη κερδοσκοπικό Σωματείο, το οποίο υλοποιεί την φιλόδοξη μελέτη του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού…






Η έρευνα – πρόταση του κ. Βασίλειου Τούντα έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: