Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σπάνιας σημασίας ψηφιδωτό έφερε στο φως η εκτέλεση του αποχετευτικού στον Ορχομενό !

Φωτογραφία αρχείου... 
Ως γνωστόν εδώ και πολλούς μήνες στην πόλη του Ορχομενού εκτελείται ένα μεγάλο και κομβικής σημασίας έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων! Έργο το οποίο επίσης φέρνει στο φως και μια σειρά από αρχαιολογικά ευρήματα – εξ αιτίας των τομών και του δικτύου που κατασκευάζεται – κάποια από τα οποία μάλιστα φανερώνουν σημαντικότατες πληροφορίες για τον πολιτισμό του τόπου μας και τις διάφορες ιστορικές φάσεις της κατοίκησής τους.
Είναι επίσης γνωστό πως το τεράστιας αυτής σημασίας έργο πήρε παράταση από το ΔΣ για ένα ακόμη 6μηνο μέχρι την παράδοσή του, περί τις αρχές του 2014 δηλαδή, καθώς – μεταξύ άλλων – οι εργασίες έχουν σταματήσει πολλές φορές εξ` αιτίας και των πολλών – άλλων σημαντικών και άλλων λιγότερο – ευρημάτων κατά την εκτέλεσή του.  
Σύμφωνα με νεότερες και ασφαλείς πληροφορίες, στην περιοχή της οδού Νεφέλης είχαμε πρόσφατα και μια επίσης ξεχωριστή αποκάλυψη ενός ψηφιδωτού δαπέδου… λεπτομέρειες όμως για το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμ. Ασφαλώς τις εργασίες παρακολουθεί η Θ` ΕΠΚΑ και για τις οποίες ευχόμαστε να πληροφορηθούμε περισσότερες στοιχεία και να επανέλθουμε.

Παιδιά καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: