Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

O Νίκος Στουπής παίρνει θέση για το κλείσιμο της ΕΡΤ...

 NA TEΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, 
                                     … ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!!!
Με αφορμή το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοινώθηκε , ο Νίκος Στουπής, Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης, συμπαραστεκόμενος στους εργαζόμενους που αντιδρούν, και έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, από την κυβερνητική τρόικα, μόνο με την περίοδο της Χούντας μπορεί να συγκριθεί. Η φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το κλείσιμο των δομών και των υπηρεσιών της, συρρικνώνει την ελευθερία της έκφρασης, χαλιναγωγεί την αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση, αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία.
Η απάντηση πρέπει να είναι πάνδημη και δυναμική.
Οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα κτίρια, το αρχείο και το σύνολο των ενημερωτικών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της ΕΡΤ αποτελούν δημόσιο αγαθό. Κοινό κτήμα όλης της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε να φιμωθούν ούτε να παραχωρηθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα, φίλους και διαπλεκόμενους με το σάπιο και καταρρέον πολιτικό σύστημα.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των πολιτών που διεκδικούν ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πηγή αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού.
Ο Σαμαράς πιθανά να νομίζει  ότι «με ένα σμπάρο  θα πιάσει  πολλά τρυγόνια»  : Και …την τρόικα να κατευνάσει μετά το φιάσκο της ιδιωτικοποίησης του φυσικού αερίου με  την GAS-PROM, παρουσιάζοντας έργο στον τομέα των απολύσεων με Ιφιγένειες τους 3000 κοντά εργαζόμενους της ΕΡΤ. …                                                     Και …να παραδώσει, ελέγχοντάς την , την ενημέρωση στα χέρια του αδηφάγου ιδιωτικού κεφαλαίου που τον πατρονάρει…. ,                                                                           Και…   να φοβίσει τον κόσμο , που βλέποντας τον να καθαρίζει τους «ισχυρούς   ανθρώπους της ενημέρωσης» θα νοιώσουν αδύναμοι και ανήμποροι…        Ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην πίσω από ψευτοπαλληκαρισμούς –διαφοροποιήσεις και κόκκινες γραμμές, επίμονη στήριξη των συνεταίρων του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ,.                                                                                                                           Δεν διδάχθηκε τίποτα από τον φίλο γείτονα  εξεγερμένο Τουρκικό λαό στις  Πλατείες   
Θα τους  χαλάσουμε την όρεξη! Η ΕΡΤ μπορεί να γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Το ταμπούρι υπεράσπισης του Συντάγματος και των Δημοκρατικών θεσμών. Το εφαλτήριο της ανατροπής. Το τέλος της μνημονιακής λαίλαπας και καταστροφής. Η αφετηρία της κοινωνικής ανόρθωσης.          
ΚΑΛΟΥΜΕ,    την κυβέρνηση να πάρει πίσω την πράξη νομοθετική περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη βουλή.
ΚΑΛΟΥΜΕ , τους εκπροσώπους  των αυτοδιοικητικών θεσμών να καταδικάσουν άμεσα και απερίφραστα την αντιδημοκρατική εκτροπή

ΚΑΛΟΥΜΕ , κάθε γνήσια δημοκρατική αυτοδιοικητική φωνή και   δύναμη , να πετάξει – ανεξάρτητα από το που είναι πολιτικά ενταγμένος -  την ύστατη αυτή ώρα ,τις  όποιες αυταπάτες του. Τα μάτια μας δεν έχουν να δουν  κάτι χειρότερο ακόμα . Το τέλος της Δημοκρατίας είναι η κατάλυσή της. Θα το επιτρέψουμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: