Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αμετακίνητος για την ΕΡΤ ο Σαμαράς -Τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Ψήφο εμπιστοσύνης σχεδιάζει να ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, η οποία όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ψήφο ανοχής αν συμφωνούσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία ύστατη προσπάθεια για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να ζητήσει από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ακόμα και μέσω της ψήφου ανοχής.
Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης στη συνάντηση που θα έχουν στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στη συνέχεια να προχωρήσει είτε σε ανασχηματισμό είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην απόφαση του για να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ καθώς μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα τόνισε πως «θα δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια τηλεόραση».
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η αναδιάρθρωση και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση».


Πηγή: Αμετακίνητος για την ΕΡΤ ο Σαμαράς -Τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110234#ixzz2W0tkLEdE

Δεν υπάρχουν σχόλια: