Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Βοιωτός Σπύρος Λεμπέσης στην εθνική ομάδα στίβου!


Με Λεμπέση και Χατζή η εθνική ομάδα στίβου

Συγκροτήθηκε η εθνική ομάδα στίβου ανδρών και γυναικών που θα αγωνιστεί στο τέταρτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου.
 
Η χώρα μας μετέχει στην κατηγορία της σούπερ λίγκα της διοργάνωσης που αποτελεί την συνέχεια του Μπρούνο Τζάουλι καθώς άλλαξε μορφή το 2009, και θα διεξαχθεί στο Γκεϊτσχεντ της Μεγάλης Βρετανίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην «ελίτ» του Ευρωπαϊκού στίβου και καλείται να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ουκρανία και την Τουρκία.
 
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, που γίνεται κάθε δύο χρόνια, οι βαθμολογίες είναι κοινές για άνδρες και γυναίκες (σύνολο βαθμών) ενώ από την σούπερ λιγκ θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδας στην πρώτη κατηγορία.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο διεξάγονται και οι υπόλοιπες κατηγορίες της διοργάνωσης. Στο Δουβλίνο γίνεται η πρώτη κατηγορία, στο Κάουνας η δεύτερη και η τρίτη στην Μπάνσκα Μπίστριτσα.
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, κάλεσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες που είναι ετοιμοπόλεμοι αυτή τη στιγμή. Ανάμεσά τους τον Βοιωτό Σπύρο Λεμπέση (ακοντισμός), ο οποίος ανήκει στον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης και τη Χριστίνα Χατζή (400μ. εμπόδια) από τον Πίνδαρο Θήβας. Πηγή http://www.starsports.gr/index.php?view=view_articles&option=sports&item=1371634198&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια: