Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Επιστολή Παπαγγελή για την ανακύκλωση

Ανάμεσα στα προβλήματα που η κρίση προκαλεί στην καθημερινότητά μας είναι και η ολοένα και πιο σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η συνεργασία και η κινητοποίηση όλων είναι απαραίτητη. Μια καθημερινή δραστηριότητα έχει να κάνει με την καθαριότητα, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ξέρουμε όλοι ότι ο πιο ασφαλής και φθηνός τρόπος για να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας είναι να μην τα παράγουμε. Και για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε τα ωφέλιμα υλικά από το σπίτι. Εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσαμε πάλι την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας: Το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο, το γυαλί, συλλέγονται σε κάδους ΜΠΛΕ στους οποίους ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε κοινά σκουπίδια.
Επίσης οι ηλεκτρικές συσκευές (μικρές και μεγάλες) πρέπει να ανακυκλωθούν με ασφάλεια, στο ειδικό κοντέινερ στα παλιά σφαγεία (τηλ.2261089818).
Ο Δήμος Λεβαδέων λειτουργεί οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων  και έχει εξασφαλίσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του. Παρ’όλ’ αυτά το πιο σημαντικό βήμα για να περιορίσουμε αποφασιστικά τη ρύπανση είναι να ξεχωρίσουμε τα υπολείμματα της κουζίνας και τα πράσινα. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν κήπο ή μπαλκόνι μπορούν με πολύ απλή διαδικασία να τα μετατρέπουν σε φυσικό λίπασμα για τα φυτά, μια πολύ σπουδαία συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.
Όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε τόσο λιγοστεύουμε τα προβλήματα ρύπανσης από την διάθεση των απορριμμάτων και τόσο εξοικονομούμε χρήματα που επιβαρύνουν τα δημοτικά τέλη.
Ένα καλύτερο περιβάλλον αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Ας το φροντίσουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: