Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των ενήμερων δανειοληπτών

Κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο νόμο 3869/2010 (για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά)».

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου «μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ενώσεις καταναλωτών, εκπροσώπους τραπεζών κλπ) και τη θετική στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατατίθεται σήμερα (Δευτέρα) στη Βουλή το νομοσχέδιο για το 'Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο νόμο 3869/2010'».

Βάσει αυτού θεσπίζεται πρόγραμμα διευκόλυνσης δανειοληπτών, σύμφωνα με το οποίο ενήμεροι δανειολήπτες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια για τα ενυπόθηκα δάνειά τους, υπάγονται σε πρόγραμμα διευκόλυνσης για την εξόφληση των εκκρεμών απαιτήσεων με περίοδο χάριτος μέγιστης διάρκειας 48 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231251589

Δεν υπάρχουν σχόλια: