Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Μαξίμου: Ανατριχιάζουν με τα σενάρια περί Ντόρας…

Με το σενάριο για πρόωρες εκλογές να «παίζει» δυνατά τις τελευταίες ώρες ενόψει και της σημερινής συνάντηση των 3 κυβερνητικών εταίρων, οι πληροφορίες και οι… διαρροές από τα κομματικά γραφεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο με κάποιες αυτές, όπως αυτή που εμπλέκει την Ντόρα Μπακογιάννη ως αντικαταστάτρια του Αντώνη Σαμαρά, να προκαλεί… ανατριχίλες στο «στρατόπεδο» του πρωθυπουργού.

Μέχρι στιγμής ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι δεν  δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ενώ  οι κύριοι Βενιζέλος καιΚουβέλης, δεν δείχνουν καμία διάθεση να επιτρέψουν την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Υστέρα απο τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ακουστήκαν και φωνές για αλλαγη πρωθυπουργού, με το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη- μετά απο αυτό του Δ. Αβραμόπουλου- να επανέρχεται στο προσκήνιο δυναμικά.

«Δεν θα δεχθεί ούτε ένας την αντικατάσταση Σαμαρά»Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο μόνο για εκλογες, ωστόσο  όπως προκύπτει από πληροφορίες, υπάρχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που «καλοβλέπουν» την αντικατάσταση του κ. Σαμαρά από την Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, στέλεχος του κόμματος του κ. Κουβέλη έλεγε ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να είναι πρωθυπουργός θα πάμε στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Σε ερώτηση για το «ποιον βλέπετε για πιθανό πρωθυπουργό απάντησε ότι η «φέτος είναι η χρονιά της γυναίκας«.Πρόκειται για πιθανότητα που δεν θέλουν ούτε ν” ακούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο  ΓΓ Συντονισμού Έργου της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»: «Σας διαβεβαιώνω», τονίζει ο κ. Δ. Βαρτζόπουλος «ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να δεχθεί κάτι τέτοιο…. Η παρουσία του Αντωνη Σαμαρά στην ηγεσία της χώρας είναι προϋπόθεση για τη συνέχεια της συμμετοχής της παράταξης μας στην κυβέρνηση.»Και ένα κουιζ: Ποιός νομιζετε ότι… χαίρεται τα μέγιστα που, όπως λέει, ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τον ίδιο, είναι έτοιμος να ρίξει τον… εαυτό του απο την κυβέρνηση; Όπως λέει και ο σοφός λαός, «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: