Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δήμο Θηβαίων για την επικείμενη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του της 27ης Μαΐου 2013 συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα που έχει προκύψει από τη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προερχόμενες από τους εργαζόμενους υπαλλήλους και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, επικείμενη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε επί του θέματος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρήστο Χαρατσή, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Στρατέλο και από τους εργαζόμενους στο Περιφερειακό Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
Καταδικάζει την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ και της Κυβέρνησης για κλείσιμο του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Θήβα και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά.
Το Περιφερειακό Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα, εξυπηρετεί τους έμπορους και επαγγελματοβιοτέχνες του μεγαλύτερου Δήμου της Βοιωτίας και τρίτου σε πληθυσμό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων, που είναι έδρα Πρωτοδικείου, με έντονη επιχειρηματική και εμπορική κίνηση. Επίσης στην αρμοδιότητα του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών υπάγεται ο Δήμος Τανάγρας, που περιλαμβάνει τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου με τις εκατοντάδες των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν, η Δημοτική Κοινότητα Ερυθρών του Δήμου Ειδυλλίας και η Τοπική Κοινότητα Κάστρου του Δήμου Αλιάρτου. Υπολογίζεται ότι το Περιφερειακό Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα εξυπηρετεί περί τους 5.000 ενεργούς ασφαλισμένους και ανάλογο αριθμό συνταξιούχων. Επίσης εξυπηρετεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους που ασκούν και εμπορική δραστηριότητα.
Τα παραπάνω καθιστούν ολοφάνερη την προχειρότητα, την έλλειψη σχεδιασμού και την ισοπεδωτική πολιτική με την οποία επιχειρείται το κλείσιμο του Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Θήβα δεδομένου ότι τούτο, πέραν του ότι θα επιφέρει την υποβάθμιση της Θήβας με την αποδυνάμωση των διοικητικών λειτουργιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της, ουδόλως θα συμβάλει στην περιστολή δαπανών. Αντίθετα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και συνταξιούχων, που θα είναι αναγκασμένοι για το σκοπό αυτό να μετακινούνται στη Λιβαδειά, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Θήβας, με επακόλουθο την άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη μειωμένη είσπραξη εσόδων.
Ο Δήμος Θηβαίων μπροστά σε αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ και της Κυβέρνησης ασφαλώς και δεν θα παραμείνει απαθής. Θα σταθεί αλληλέγγυος στους χιλιάδες των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που εξυπηρετούνται από τα Περιφερειακά Γραφεία αυτού στη Θήβα, καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό, και θα πρωτοστατήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αποτραπεί η προσπάθεια της κατάργησης των Γραφείων και της παραπέρα υποβάθμισης της πόλης της Θήβας. 
                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                                                   ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
                           ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
Γ.ΦΙΛΟΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Ν.ΣΒΙΓΓΟΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: