Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το ΣΔΕ Ορχομενού… ολοένα και πιο κοντά στο όραμα για ένα «Ανοικτό Σχολείο»!

Το ΣΔΕ Ορχομενού συνεχίζοντας την προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός ανοιχτού σχολείου στην κοινωνία και επιθυμώντας να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους του συμπληρωματικές γνώσεις και να τους αναπτύξει επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον τους συνεργάστηκε με τη Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς για την παρουσίαση με θέμα «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη».
Την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρία Ορχομενού η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς παρουσίασε μια νέα υπηρεσία που παρέχει με την υποστήριξη Future Library  και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η υπηρεσία αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη».
Η υπεύθυνη του προγράμματος κα Κατερίνα Κεράστα, η καθηγήτρια πληροφορικής κα Αργυρώ Κυριάκου κι η εθελόντρια της βιβλιοθήκης κα Αντιγόνη Μακροδήμου με το μεστό λόγο, την αμεσότητα, την παραστατικότητα και την εξειδικευμένη γνώση  τους κέντρισαν από την αρχή το ενδιαφέρον των παρισταμένων.
Οι εκπαιδευόμενοι μπόρεσαν να γνωρίσουν την αγορά εργασίας, τις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη φάση αναζήτησης εργασίας, τη διαδικασία της συνέντευξης, τη συνοδευτική επιστολή, το βιογραφικό σημείωμα και τη διαδικασία και τα μυστικά της συνέντευξης.
Ας σημειωθεί ότι το θέμα της παρουσίασης είναι ιδιαίτερα επίκαιρο μιας και συνεχίζεται η θλιβερή πρωτιά στην ανεργία που εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Η παρουσία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και δόθηκε η υπόσχεση για νέα συνεργασία μεταξύ του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Ορχομενού και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: