Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Επί πέντε χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του από το ΙΚΑ Λιβαδειάς!

ikaΜία ακόμη υπόθεση παράνομης είσπραξης σύνταξης  από το ΙΚΑ,  εντόπισε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για  48χρονο , ο οποίος λάμβανε παράνομα, τη σύνταξη του αποθανόντα πατέρα του, τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια λαμβάνοντας συνολικά  ποσό 66.000 ευρώ.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 48χρονος  κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο του πατέρα του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξή του, μέσω ατομικού τραπεζικού λογαριασμού.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι ο 48χρονος είχε απογράψει τον πατέρα του, ως ζώντα συνταξιούχο, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Λειβαδιάς, χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση, το περιεχόμενο της οποίας είχε αλλοιώσει – πλαστογραφήσει .
Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον λογαριασμό του χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 66.000€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 48χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθεί και το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: