Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρεμβαίνει για την λειψυδρία στην Κυρτώνη...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των νερών.
Για την λειψυδρία στην Κυρτώνη.

Με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κυρτώνη Λοκρίδας, που, από τον Οκτώβρη του 2012, όταν διαπιστώθηκε ότι τα νερά του χωριού έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, παραμένει άλυτο, χωρίς αντιμετώπιση, με συνέπεια ο λαός της περιοχής να ταλαιπωρείται από την έλλειψε κατάλληλου νερού για ύδρευση, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημειώνει :
·         Το νερό είναι βασικός παράγων για την εξασφάλιση της ζωής των εργαζομένων , ουσιώδης και αναντικατάστατος παράγων για την εξέλιξη οποιασδήποτε παραγωγικής δραστηριότητας. Η διαχείριση του στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου θα είναι πηγή άφθονων κερδών αλλά και όπλο που θα τους εξασφαλίσει την κυριαρχία πάνω στην κοινωνία των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Πρέπει να μείνει κοινωνικό αγαθό στα χέρια του λαού.
·         Στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε και με την κυρίαρχη λογική της εμπορευματοποίησης, το νερό της ύδρευσης το ακριβοπληρώνουμε. Όπως θα ακριβοπληρώνουμε το επόμενο διάστημα και το νερό της άρδευσης,  τις γεωτρήσεις που με τον δικό μας μόχθο φτιάξαμε ή θα φτιάξουμε και φυσικά το χαράτσι της εφορίας για τα χωράφια.
·         Με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, αλλά και των Περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων, εκατοντάδες χωρία και κωμοπόλεις πίνουν νερό χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χωρίς προληπτικά μέτρα προφύλαξης του από την ρύπανση. Χωρίς καμιά προφύλαξη του από την ασύδοτη δράση των μονοπωλίων, που φτιάχνουν εργοστάσια με τεράστια κέρδη αδιαφορώντας για το περιβάλλον και την προστασία του. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο στη χρήση τοξικών ουσιών, αλλά και φυτοφαρμάκων. Χωρίς τις αναγκαίες υποδομές που θα έπρεπε να εξασφαλίζουν δωρεάν, άφθονο και υγιεινό το νερό για όλους, που άλλωστε απλόχερα μας παρέχει η φύση.
Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να αντιμετωπίσουμε και στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, παίρνοντας υπόψη τα συμφέροντα του λαού που χρειάζεται το νερό για να ζήσει και να παράγει.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προκειμένου να διατηρήσει αυτή την δυνατότητα ο λαός, επιδιώκει και ζητά να αποκλειστεί οποιαδήποτε διείσδυση του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων στην διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Ζητά την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με αυτό το θέμα στην κατεύθυνση να ληφθούν μέτρα που θα ενισχύουν την λογική που παρατίθεται.
Ζητά άμεση ενημέρωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στα Οινόφυτα, την Θήβα, την Αυλίδα, τα Μεσσάπια και το Μαντούδι, όπου οι καθυστερήσεις είναι ολοφάνερες. Ζητάμε την ουσιαστική συμπλήρωση των παρεμβάσεων και την επιτάχυνση των έργων.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, επίσης, προβάλλει το Πρόβλημα που πρόκυψε στην Κυρτώνη Λοκρίδας, όπου από τον Οκτώβρη του 2012 το νερό είναι ακατάλληλο για ύδρευση λόγω της συγκέντρωσης νιτρικών και ζητά :
1.      Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα κατάλληλου υγιεινού νερού για την ύδρευση των κατοίκων του χωριού, εδώ και τώρα.
2.      Να γίνει άμεσα μελέτη και τα απαραίτητα έργα για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς καθαρού νερού από την πιο κοντινή αποδεδειγμένα κατάλληλη γεώτρηση.
3.      Με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών να μελετηθεί η απονιτροποίηση της περιοχής.

     ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δ.ΛΟΚΡΩΝ
          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                      ΡΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)                             ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: