Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ: Την Παρασκευή στην Πλατρία του Αγίου Νικολάου στο Ζαγαρά της Λιβαδειάς

«Άλλαξε τον κόσμο , το έχει ανάγκη»
Χρειάζονται πολλά τον κόσμο για να αλλάξεις
Οργή και σκληρότητα ,
γνώση και αγανάκτηση
Γρήγορη επέμβαση , βαθύς στοχασμός
Ψυχρή ανοχή , ατέλειωτη καρτερικότητα
Μονάχα διδασκόμενοι απ΄την πραγματικότητα,
Μπορούμε την πραγματικότητα να αλλάξουμε!
Μπ.Μπρεχτ , «Η Απόφαση» (θεατρικό)

Ο στίχος κάλεσμα του φετινού Φεστιβάλ , κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Αυτός ο κόσμος , αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει , είναι ανάγκη να αλλάξει .Για να βρει ο άνεργος μεροκάματο , για να σταματήσει να τρέμει το φυλλοκάρδι του ανασφάλιστου , για να είναι η δουλειά δικαίωμα για όλους κι όχι «ευκαιρία» με το πιστόλι στον κρόταφο , για να έχει ο νέος μέλλον , για να κοπεί το χέρι όσων ετοιμάζονται να στείλουν σε νέους πολέμους τους λαούς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
Πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω .Τα μπαλώματα δεν καλύπτουν την βρώμα και την δυσωδία του καπιταλιστικού συστήματος , της εξουσίας των μονοπωλίων που έχει σαπίσει , που όσο θα υπάρχει , πριν σαρωθεί από την εργατική τάξη και τον λαό , θα γεννάει κρίσεις , φτώχεια , καταστολή , σκοταδισμό και φασίστες , ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μακελειά για τους λαούς.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λιβαδειάς-Φωκίδας της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στην προφεστιβαλική εκδήλωση , με θέμα την ανεργία, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, την Παρασκευή 21/6 στην συνοικία Ζαγαρά στην Λιβαδεία και ώρα 20.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλία , προβολή DVD ,συναυλία από το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Νομαρχιακό Συμβούλιο Λιβαδείας-Φωκίδας της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: