Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» : Ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό και εντός του Ιουνίου η πρόσκληση για Ψηφιακές Υπηρεσίες στους Δήμους της χώρας ύψους 27.000.000€

Το έργο των ψηφιακών υπηρεσιών από τους Δήμους καθώς και την υλοποίηση του Κεντρικού Κόμβου της Αυτοδιοίκησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Ψηφιακή Σύγκλιση», προϋπολογισμού περίπου 27.000.000€  , όπως αναφέρθηκε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα τόσο από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη Κ. όσο και από τον κ. Υφυπουργό Βιρβιδάκη Κ.  είναι ώριμο πλέον και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υπογραφής της ΚΥΑ. Μέσα στον Ιούνιο θα είναι έτοιμη και η προκήρυξη πρόσκλησης από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ.  Άμεσα, με την υπογραφή της επικείμενης ΚΥΑ θα ανοίξει εντός του Ιουνίου, πρόσκληση για 325 Δήμους μηδενός εξαιρουμένου και ανεξαρτήτως μεγέθους, συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000€.

Αυτά τα χρήματα θα διοχετευτούν σε ψηφιακές υπηρεσίες, σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν τις καθημερινές ανάγκες των Δημοτών μας και των Επιχειρήσεων στους Δήμους μας.
Για το προτεινόμενο «καλάθι» των ψηφιακών αυτών υπηρεσιών μέσα από το οποίο θα επιλέξουν οι Δήμοι μας υπηρεσίες, ακολουθήθηκε διαβούλευση επί τρίμηνο τόσο με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας στα τμήματα πληροφορικής τους με σχετική επιστολή που στάλθηκε από την Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ , όσο και σε περίπου 25 Δήμους διαφορετικής φυσιογνωμίας, οι οποίοι    κοινοποίησαν ανάγκες αλλά και καλές πρακτικές που είχαν. Το πιο σημαντικό, όμως κατά γενική ομολογία, είναι η υλοποίηση ενός παγίου αιτήματος της ΚΕΔΕ, η δημιουργία και υλοποίηση του Κεντρικού Κόμβου παροχής ψηφιακών υπηρεσιών των ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ.   Ο κόμβος αυτός θα φιλοξενήσει όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των Δήμων μας αρχικά, καθώς και σε επόμενο στάδιο, αυτό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου. Θα έχει τις προδιαγραφές έτσι ώστε να δεχτεί όλες τις δράσεις Τ.Π.Ε. που θα σχεδιαστούν για την Αυτοδιοίκηση. "Για  πρώτη φορά σε έργο ΤΠΕ για την Αυτοδιοίκηση, λήφθηκε από κοινού η απόφαση, η ΚΕΔΕ να παίξει καθοριστικό ρόλο στον κεντρικό σχεδιασμό σε επίπεδο επιχειρησιακού σχεδιασμού, με τη συνδρομή βέβαια των εταιριών της ΚΕΔΕ.  Το σημαντικότερο δε,  είναι πως θα εξυπηρετηθούν επιτέλους μέσω του κόμβου αυτού της ΚΕΔΕ και οι Δήμοι, οι οποίοι δεν διαθέτουν αρτιότητα στην παροχή και υποστήριξη λύσεων πληροφορικής, που ουσιαστικά είναι και  οι περισσότεροι Δήμοι ,  που δεν διαθέτουν γραφεία ΤΠΕ" σχολίασε σχετικά στο ORCHOMENOS PRESS ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσιάμης, που συμμετείχε πρόσφατα στις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: