Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ολοκλήρωσε το 2ο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού σε Βοιωτία και Εύβοια

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμπληρώνοντας μόλις τον 2ο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, ολοκλήρωσε στα μέσα Ιουνίου τον θερισμό των καλλιεργούμενων εκτάσεών της. Από τα 1.500 στρέμματα που διαθέτει η επιχείρηση στις περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, το φετινό αποτέλεσμα του θερισμού ήταν 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας, ποσότητα εξαπλάσια της περσινής.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εντατικοποίησε ακόμη περισσότερο τις ενέργειες που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος, οκταπλασιάζοντας σχεδόν τις εκτάσεις καλλιέργειας ελληνικού κριθαριού, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Με βασική επιδίωξη την έμπρακτη στήριξη των τοπικών παραγωγών και της εθνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα του δεύτερου θερισμού, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, και μάλιστα στον διπλασιασμό τους, για τη νέα σπορά του Οκτωβρίου. Ένας επιπλέον παράγοντας μείζονος σημασίας σχετικά με τον συγκεκριμένο στόχο της εταιρείας, είναι η θετική ανταπόκριση των τοπικών παραγωγών στο πρόγραμμα και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς τους για την ένταξή τους σε αυτό.

Ο κ. Γιώργος Γκρέκης, Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και υπεύθυνος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για εμάς ένα στοίχημα, που έπρεπε να κερδίσουμε. Πετύχαμε και ξεπεράσαμε τους στόχους μας, παρόλο που η έλλειψη ανεξάρτητου βυνοποιείου εμποδίζει την ένταξη σε μεγαλύτερο βαθμό νέων καλλιεργητών στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερα βήματα για  να είμαστε πραγματικά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: