Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μετά την Κρύα… το τριήμερο 14 έως 16 Ιουνίου «Κερνάμε Ελλάδα» στο Μοσχοπόδι Θηβών !

Ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός  Στρατηγικού  Σχεδιασμού, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και ο Δήμος Θηβαίων και διοργανώνουν  στο Μοσχοπόδι Θηβών το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο  τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 & 16 Ιουνίου στο Μοσχοπόδι Θηβών.

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων όχι μόνο της Βοιωτίας αλλά και των 13 περιφερειών που θα συμμετέχουν με περίπτερα στην έκθεση, μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο με ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό και στους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής.

Παράλληλα ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας έχει προγραμματίσει το τριήμερο αυτό πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο Μοσχοποδίου, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλο το Δήμο και της ευρύτερης περιοχής.


«Σκοπός του φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» είναι η ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας, ενώ παράλληλα ο Δήμος διοργανώνει και πολιτιστικό φεστιβάλ από Συλλόγους του Καλλικρατικού Δήμου και της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, προσκαλώντας δημότες και κατοίκους επισκεφθούν την έκθεση, να γευθούν τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα από τους Συλλόγους, αλλά και με την συμμετοχή τους να επιτευχθεί η καθιέρωση του φεστιβάλ ως θεσμού….
«Το φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα,   που εδώ και τρία χρόνια γίνεται στο Τεχνόπολη στο Γκάζι,   αποφάσισε  φέτος να βγει στη  επαρχία  και είναι ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση  για την ευρύτερη  περιοχή της Θήβας και την Βοιωτία που το φιλοξενεί» τόνισε ο συντονιστής της έκθεσης στην Θήβα Αν. Φρούσιος, υπενθυμίζοντας τους «πολιτισμικούς αλλά και γαστρονομικούς θησαυρούς, που κρύβει η Βοιωτική Γη ιδιαίτερα η Θηβαϊκή, για την οποία λέγεται ότι αποτελεί το περιβόλι της Αθήνας»…
«Θα πρέπει λοιπόν  παραγωγοί μας να γνωριστούν μεταξύ τους,  αλλά  και να γνωριστούν και με το καταναλωτικό κοινό, κερνώντας Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Φρούσιος, με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Χρ. Χαρατσή να απευθύνει  το δικό του χαρακτηριστικό κάλεσμα…
«Κερνάμε Ελλάδα,  ένας ευφάνταστος τίτλος που  αντιπροσωπεύει όλους  τους Έλληνες,  που το κέρασμα το έχουμε  νούμερο ένα στην ατζέντα μας.
Μοσχοπόδι,  μια περιοχή απείρου κάλλους  μέσα στην φύση, που  θα φιλοξενήσει επί 3 ημέρες αυτή την έκθεση» είπε προσκαλώντας όλους να την επισκεφθούν, καθώς σε μια δύσκολη περίοδο το συγκεκριμένο φεστιβάλ δίνει προτεραιότητα  στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας, στον   επαγγελματία  να επιδείξει το προϊόν του και στον επισκέπτη  να δοκιμάσει να βγεί από το σαλόνι του, μέσα στο οποίο είναι αναγκαστικά λόγω κρίσης κλεισμένος»…
Παρών και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ, Ι. Σκούμας,  που προσέφερε 25 προϊόντα από την περιοχή και την Στ. Ελλάδα, για τις γεύσεις του φεστιβάλ …«ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ είναι η γέφυρα επικοινωνίας παραγωγών-  καταναλωτών για προϊόντα  υψηλής διατροφικής αξίας και σωστής τιμής» τόνισε …
«Βρισκόμαστε όλοι σε μια μάχη για την τοπική μας οικονομία» είπε, προσκαλώντας όλους να επισκεφθούν και να αγκαλιάσουν τα προϊόντα της περιοχής μας.
Ο κ. Φρούσιος ευχαρίστησε θερμά τους παραγωγούς που προσέφεραν με μεγάλη προθυμία τα προϊόντα, τις τοπικές επιχειρήσεις  που  αγκάλισαν τον θεσμό,  τους τιοπικούς φορείς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς  για την συμμετοχή τους, αλλά και τις εθελόντριες γυναίκες, που θα βρίσκονται στο φεστιβάλ, μαγειρεύοντας μαζί με τους σεφ για να προυσιάσουν την τοπική γαστρονομία.
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ τα αστικά λεωφορεία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες δωρεάν από Σιδηροδρομικό Σταθμό, ΚΤΕΛ και το κέντρο της Θήβας στο Μοσχοπόδι.
Εκτός από την έκθεση , σε διάφορους χώρους τα παιδιά  θα κατασκευάζουν, δημιουργούν και θα διασκεδάζουν με πολλές εκπλήξεις,  θα γίνει παρουσίαση πιάτων από σεφ με συνοδεία κρασιών  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και Παρασκευή παραδοσιακού χαλβά , Παρασκευή σαπουνιού και Συμπήλισης…
Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει: Σήμερα, 19.30 με 20.30 παρουσίαση πιάτων με συνοδεία τοπικών κρασιών, 20.30 μ3 21.30 τα εγκαίνια, 21.30 κοκτέιλ πάρτυ με βάση το καρπούζι και παρουσίαση τοπικής κουζίνας.
Αύριο Σάββατο, 19.30 με 20.30 παρουσίαση πιάτων με συνοδεία αποσταγμάτων  και παρουσίαση συνταγών από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Την Κυριακή 11.00 ,ε 13.00 παρουσίαση τοπικών γλυκών, 20.30 με 21.30 παρουσίαση συνταγών με βάση τον τραχανά, 21.30  κοκτέιλ πάρτυ με βάση το βερίκοκο και παρουσίαση συνταγών από το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, τα Ιόνια Νησιά και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, στον χώρο του Θεάτρου θα γίνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ΄ όλη την διάρκεια του τριημέρου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Δεν υπάρχουν σχόλια: