Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση της 13ης Ιουνίου για το ασφαλιστικό και την κατάργηση της ΕΡΤ

Συνάδελφοι,
οι εξαγγελίες περι "μη λήψης άλλων μέτρων" δεν έπρεπε και δεν πρέπει να καθησυχάζουν κανέναν μας. Είναι στάχτη στα μάτια όλων. Των συνταξιούχων και των εργαζόμενων.
Η τροπολογία που παρουσίασε ο υπουργός εργασίας Βρούτσης, για μείωση των συντάξεων των ΕΒΕ κατα 30-35%, παρόλο που αποσύρθηκε μετα την αντίδραση που ξεσήκωσε, φανερώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις συντάξεις όλων των κλάδων. Και όπως κάθε φορά, ξεκινούν απο τον πιο αδύναμο, πιο συμβιβασμένο συνδικαλιστικά κλάδο, και στην συνέχεια επιτίθενται και στους υπόλοιπους επαναλαμβάνοντας το γνωστό "οι άλλοι συνεισφέρουν στην ανόρθωση της χώρας, εσείς γιατί θέλετε να αποτελείτε εξαίρεση ;".
Συνάδελφοι,
όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, είναι σίγουρο ότι η φωτιά θα φτάσει και στο δικό σου.
Μην καθόμαστε αδρανείς, κι ακόμα χειρότερα κρυφοχαμογελώντας για την δυστυχία των άλλων. Το έχουμε ξαναδεί. Έρχεται μετά η σειρά μας και μένουν οι "άλλοι" αδρανείς και κρυφοχαμογελώντας "εκδικούμενοι" για την δική μας αντισυναδελφική στάση.
Σήμερα και αύριο, έχει προκηρυχθεί πανελλαδική κινητοποίηση για το ασφαλιστικό, απο την ΠΑΣΕΒΕ. Ο Σύλλογός μας, που εδω και ενα χρόνο συνεργάζεται με τους άλλους συνταξιουχικούς συλλόγους, συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση και συγκεκριμένα θα πάρει μέρος στην συγκέντρωση που έχει ορισθεί για αύριο 13-6-2013 μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΠΥ, στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, στις 1100 το πρωί.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις στον τομέα των αντεργατικών μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ραγδαίες πλέον. Ετσι η αυριανή μας συγκέντρωση θα έχει και ένα επιπλέον σκοπό. Να διαμαρτυρηθούμε για την, φασιστικής έμπνευσης και εκτέλεσης, κατάργηση του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ, που απο την μια πετάει στον δρόμο πάνω απο 2.500 εργαζόμενους και απο την άλλη στερεί, απο τον λαό, ενα μέσο ενημέρωσης που μπορεί και πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Στο όνομα μάλιστα της "εξειγίανσης" όσων παρανομιών έχουν οι ίδιοι κάνει όλα αυτά τα χρόνια !
Συνάδελφοι,
και στο θέμα αυτό, δεν χωράνε αυταπάτες ότι, το κλείσιμο της ΕΡΤ, είναι πρόβα για νέες αυταρχικές κινήσεις εξόντωσης του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Μην κλείνουμε τα μάτια μας στο ότι, η κυβέρνηση, θέλοντας να εξασφαλίσει τα κέρδη του λεγόμενου "ιδιωτικού τομέα", που στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές, σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με άλλους δημόσιου συμφέροντος και εθνικής σημασίας φορείς, όπως είναι η ΔΕΗ, ο ορυκτός πλούτος κλπ
Συνάδελφοι, δεν χτυπάνε μόνο εμάς τους απόμαχους της δουλειάς. Χτυπάνε και τα παιδιά μας και το μέλλον τους !
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για ανοχή. Ή τώρα ή ποτέ !  Πρέπει να ξεσηκωθούμε !


Για το Δ.Σ. με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας





Παπιώτης Δημήτριος

Παπαγεωργίου Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: