Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εντυπωσίασε το περίπτερο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας



Έπεσε η αυλαία της 47ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας  (18 – 26 Μαΐου ) στην οποία
Στο περίπτερο μας εκτέθηκαν  φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, από το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης ενθυμήματα από την «Πατρίδα» προσφορά μελών μας και εικόνες από τις δράσεις των τμημάτων μας.
• Της Θηβαϊκής Σκηνής ,
• Της Μεικτής χορωδίας ,
• Των 5 Χορευτικών μας τμημάτων,
• Του τμήματος παραδοσιακής μουσικής & εκμάθησης μουσικών οργάνων ,
• Του θεατρικού παιχνιδιού μαθητών Δημοτικού,
• Των εθελοντών μας (φροντίΖΩ-αλλάΖΩ την πόλη μου.)
συμμετείχε με περίπτερο η Ένωση Μικρασιατών Θήβας. Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών και με αρχή  μας  την εξωστρέφεια και την συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις , ήρθαμε   πιο κοντά με φορείς, πολίτες και συλλόγους από την χώρα , την περιφέρεια και τον νομό . Μας δόθηκε  από την Περιφέρεια Στερεάς η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις πολυποίκιλες δράσεις μας και να αναδείξουμε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο σύλλογος και η πόλη μας .

Παρουσιάσαμε  παραδοσιακές Μικρασιατικές φορεσιές και προβάλαμε  από ηλεκτρονικά μέσα εικόνες από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας , από τις βεγγέρες , τις Ιωνικές ημέρες πολιτισμού & παράδοσης, τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις τις δράσεις εθελοντισμού .
Πολλοί  από τους επισκέπτες της έκθεσης ξεφύλλισαν  το πρόχειρο Ληξιαρχικό βιβλίο κειμήλιο του συλλόγου , με τις οικογένειες που ήρθαν στη Θήβα μετά το ‘22.
Προσφέραμε  λικέρ και γλυκό που έφτιαξαν  οι κυρίες -μέλη του συλλόγου μας.
 Ήταν μια πολύ πετυχημένη παρουσία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στην περιφέρεια και μια εμπειρία για τον σύλλογο μας που μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την περιφέρεια Στερεάς , τον Περιφερειάρχη κο Κλέαρχο Περγαντά και την Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορείου & Τουρισμού κα Φανή Παπαθωμά  που στήριξε την παρουσία του συλλόγου  και μας βοήθησε ουσιαστικά στη Λαμία .
Ευχαριστούμε τις κυρίες της Ε.Μ.Θ. που προσέφεραν τα γλυκά και τα λικέρ
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον μεγάλο μας χορηγό την εταιρεία  ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ Εμπόριο Σιδήρου - Χαλυβδόφυλλα  για τα έντυπα προβολής που διατέθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και όλους  που με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχή παρουσία της Ένωσης στην έκθεση.
 
                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                  Θήβα  27 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: