Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Tρόμος στις ΗΠΑ στη σκιά της επίθεσης στη Βοστώνη - Οι 32 συγκλονιστικές φωτογραφίες από το μακελειό


.





Τουλάχιστον 3 νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα οκτάχρονο αγόρι, και 140 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης. Τρόμος επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στη σκιά των δύο βομβιστικών επιθέσεων εναντίον αθλητών και θεατών που παρακολουθούσαν τον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης, που ξύπνησαν μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου. «Ως τρομοκρατική πράξη» αντιμετωπίζουν τις δυο βομβιστικές επιθέσεις αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.Βέβαιος ότι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν οι ένοχοι της διπλής βομβιστικής επίθεσης, εμφανίστηκε σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Η αστυνομία τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ούτε ένδειξη ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στον Μαραθώνιο, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 δρομείς, ενώ δεκάδες χιλιάδες ήταν οι θεατές.
Η αστυνομία εντόπισε και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν εξερράγησαν, ενώ επιβεβαίωσε άλλη μία ελεγχόμενη έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK.
Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Πάτρικ Ντέβαλ, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με το CNN οκτώ τραυματίες νοσηλεύονται στα επείγοντα περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή.
Πέραν των δυνάμεων της Βοστώνης, διεθνή δίκτυα όπως το BBC μεταδίδουν ότι έχουν αυξηθεί, μετά το γεγονός, τα επίπεδα ασφαλείας σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή
Ο δήμαρχος της Βοστώνης άνοιξε ειδική τηλεφωνική γραμμή για όσους ανησυχούν για τους οικείους τους που βρίσκονται εκεί: +1-617-635-4500, ενώ η Google δημιούργησε ειδική σελίδα για την εύρεση αγνοούμενων.
O ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι οι Ελληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο, είναι καλά στην υγεία τους.
Σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας για το μαραθώνιο του Λονδίνου που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή θα προβούν οι βρετανικές αρχές στον απόηχο των φονικών εκρήξεων κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης.
Δευτερόλεπτα μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη το χάος έχει σκεπάσει την πόλη. Πανικόβλητοι αθλητές και πολίτες τρέχουν να σωθούν. Τραυματιοφορείς, αστυνομικοί και απλοί άνθρωποι προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει στιγμές φρίκης, εικόνες πανικού, αγανάκτησης και απόλυτης θλίψης. Οι 32 φωτογραφίες που δημοσιεύει το boston.com δεν χωρούν καν περιγραφή.

































Πηγή: Οι 32 συγκλονιστικές φωτογραφίες από το μακελειό στη Βοστώνη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/100432#ixzz2QbeBvbh5

Δεν υπάρχουν σχόλια: