Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στην Χαλκόρ το κορυφαίο εξαγωγικό βραβείο «IASON 2013: Premier Greek Exports Award» των φετινών GREEK EXPORTS CONFERENCE 2013


·         Αξιοσημείωτη και η διάκριση της «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε.»
με το 3ο «Βραβείο Πρωτογενούς Τομέα»

·         Η Τιμητική Διάκριση της «ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2013» στον επίτιμο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργο Κασιμάτη
 
And the winner is... Κορυφαίο Βραβείο «IASON 2013: Premier Greek Exports Award» στον Εξαγωγέα της Χρονιάς, την εταιρεία ΧΑΛΚΩΡ ΑΕ. Το βραβείο απένειμε ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο κ. Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης.
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή της πλειονότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και των θεσμικών φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, το Greek Exports Forum 2013, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa στο Καβούρι, διοργανωμένο από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και την Ethos Media S.A., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού.
 
Το βραβείο για την Επίλεκτο παρέλαβε ο κ. Ευριπίδης Δοντάς 
Το Forum περιλάμβανε το συνέδριο Greek Exports Conference 2013, τις παράλληλες στοχευμένες Β2Β συναντήσεις Ελλήνων εξαγωγέων με σημαντικούς διεθνείς Buyers και κορυφώθηκε με την τελετή απονομής των εξαγωγικών βραβείων Greek Exports Awards 2013. Ο θεσμός Greek Exports Forum είναι μία καινοτόμα πρωτοβουλία που στοχεύει στο να προσφέρει στον Έλληνα εξαγωγέα πολύτιμα εργαλεία και μέσα για την ενίσχυση της εξαγωγικής του δραστηριότητας και να συμβάλλει γενικότερα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.


Την «Τιμητική Διάκριση της ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2013» παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και Επίτιμος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η απονομή από τον κ. Θεοδόση Βάλλα, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι βραβευθέντες των GREEK EXPORTS AWARDS 2013

Κορύφωση του θεσμού Greek Exports Forum αποτέλεσε η τελετή απονομής των βραβείωνGreek Export Awards 2013, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2013. Την τελετή απονομής των βραβείων παρουσίασε το γνωστό δημοσιογραφικό δίδυμο του ΣΚΑΪ Νίκος Ανδρίτσος και Νίκος Υποφάντης, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων συγκαταλέγεται η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.
Το κορυφαίο εξαγωγικό βραβείο “IASON 2013: Premier Greek Exports Award” απένειμε στην εταιρεία ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. ο κ. Νότης ΜηταράκηςΥφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων  παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του έναν απ’ τους  κύριους στόχους της κυβέρνησης  ο οποίος  είναι  «οι εξαγωγές να αποτελούν το 2015 το 17% του ΑΕΠ».  
Εννέα ακόμη βραβεία απονεμήθηκαν σε 26 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα επόμενα:
1o Ειδικό Βραβείο: “IASON 2013: Premier Greek Exports Award” 
ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.
2ο Ειδικό Βραβείο: «Τιμητική Διάκριση της ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2013»
Γεώργιος Κασιμάτης, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και Επίτιμος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
3ο Ειδικό Βραβείο: «Κορυφαίος Εισαγωγέας Ελληνικών Προϊόντων στο Εξωτερικό 2013»
ODYSEA LTD, Πάνος Μανουηλίδης
 Βραβείο Βιομηχανίας
1ο Pharmathen
2ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT Α.Β.Ε.Ε.
3ο ΑΛΟΥΜΑΝ Α.Β.Ε.Ε.
Βραβείο Μεταποίησης
1ο Terra Creta A.B.E.E.
2ο KRONOS S.A.
3ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - "OLYMP"
Βραβείο Τεχνολογίας-Καινοτομίας
1ο MLS Multimedia S.A.
2ο HELIC
3ο MILTECH HELLAS S.A.
Βραβείο Εξάπλωσης σε ξένες αγορές μέσω θυγατρικών εταιρειών ή/και franchise
1ο ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
2ο ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
3ο INTRALOT Α.Ε.
Βραβείο Πρωτογενούς Τομέα
1ο Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
2ο ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Β.Ε.Ε.
3ο ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε.
Βραβείο Νεοϊδρυθείσας Εξαγωγικής Εταιρείας (Έπαινος)
STELMAN TRADE LTD
VERDES INNOVATIONS SA
Βραβείο Εταιρείας Υποβοήθησης Εξαγωγέων
1ο ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
2ο EXPOAID E.E.
3ο EULER HERMES EMPORIKI
Βραβείο Καλύτερης Εισηγμένης Εξαγωγικής Εταιρείας
1ο KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.
2ο ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.
3ο ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.
Βραβείο Επώνυμου εξαγώγιμου προϊόντος ή υπηρεσίας
1ο APIVITA A.E.B.E.
2ο SEPTONA S.A. (Group)
3ο Σ.Η.Α. ΜΕΤΑΞΑ Α.Β.Ε.

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ:
Η κα Φωτεινή Δοντά επιδεικνύει με υπερηφάνεια στο φακό μας  την διάκρισή τους  για την εξωστρέφεια της οικογενειακής τους βιομηχανίας. 
B2B MEETINGS WITH BUYERS 2013

Στα πλαίσια των Greek Exports Β2Β Meetings 2013 δόθηκε η δυνατότητα σε Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις με σημαντικούς διεθνείς Αγοραστές (Buyers) ελληνικών προϊόντων. Οι συναντήσεις ήταν εξατομικευμένες και είχαν προγραμματιστεί από τους διοργανωτές. Στόχος των συναντήσεων ήταν η σύναψη εμπορικών συμφωνιών και επιτυχία του θεσμού το γεγονός ότι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Οικονομικοί Διπλωμάτες εν δράσει! Από αριστερά:  Η  Κρητικιά κα Ράνια Τσικνάκη αλλά και  οι Στερεοελλαδίτισσες κα Φανή Πανταζή και  Βάσω Κουσκούτη 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος πλαισιώνεται (αριστερά) από τον κ. Απόστολο και (δεξιά) Ευριπίδη Δοντά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: