Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

H αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών λιβαδειάς και η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς συνδιοργανώνουν την προβολή αντιφασιστικών ταινιών


H αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών λιβαδειάς και η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς συνεργάζονται για δεύτερη φορά και συνδιοργανώνουν την προβολή αντιφασιστικών ταινιών.
Μετά τις πετυχημένες προβολές των ταινιών «TAXI» του Carlos Saura, «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»  του Mikhail Romm και «ΤΟ ΜΙΣΟΣ» του Mathieu Kassovitz, που πραγματοποιήθηκαν τα Σάββατο 6, 13 και 20 Απριλίου, το Σάββατο 27 Απρίλη θα προβληθεί η ταινία «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ» του Elem Klimov.

«Η ταινία βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της ζωής του Άλες Αντάμοβιτς, που πολέμησε με τη Ρωσία, στην Λευκορωσία το 1943 όταν οι Ναζί κατέλαβαν πάνω από 600 χωριά και εξολόθρευσαν τους κατοίκους τους. Ο τρόμος όπως τον είδαν τα μάτια ενός 13χρονου παιδιού, που εντάχθηκε στο αντάρτικο σώμα το οποίο όμως τον εγκατέλειψε. Μαζί με ένα κορίτσι που γνωρίζει γυρίζουν στο χωριό του που όμως έχει καταστραφεί. Επιστρέφοντας τα δυο παιδιά στο μέτωπο βρίσκονται σε ένα χωριό που βρίσκεται στο δρόμο των Ναζί.»

Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς.  (είσοδος 3 ευρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: