Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνεχίζονται οι προβολές στην Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013   9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Living in Interesting Times
των Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μassimo Pizzocaro

Στη μελαγχολική Αθήνα, τέσσερις χαριτωμένοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια πραγματικότητα μιας χώρας σε απορρύθμιση. Αγωνίζονται για τα αυτονόητα, συμβιβάζονται με τα παράδοξα, ζουν στην Ελλάδα όπου τα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας συχνά συγχέονται.
Ο υποψήφιος βουλευτής ισορροπεί ανάμεσα στην κομματική πειθαρχία, τον αριστερό φιλελευθερισμό και τις άβολες αλήθειες.
Ο απλήρωτος εργαζόμενος διαχειρίζεται την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και το αντιγερμανικό του μένος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.
Και οι άλλοι δύο, απλώς περισσεύουν. Είναι καλλιτέχνες, ένα ζευγάρι τρυφερών ονειροπόλων. Λένε ότι το να ζεις σε ενδιαφέροντες καιρούς είναι κατάρα.
Η ταινία, παρεμβάλλοντας στην αφήγηση παράσιτα από τηλεοπτικά «επίκαιρα», υπενθυμίζει ότι πρόκειται απλώς για τη ζωή: βυθισμένη στη θλίψη και την οργή, αλλά γεμάτη ενέργεια και αναπάντεχο κουράγιο.

ΠΡΩΪ
Του Δημήτρη Βρακά


Το φιλμ ταξιδεύει μέσα από τις γειτονιές, παρατηρώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω ή εργάζονται στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι χαρακτήρες, όπως ο ταχυδρόμος κι οι οδοκαθαριστές, αντανακλούν τις τάσεις και τις διαθέσεις του κόσμου σήμερα, καθώς και την προσδοκία για θετική αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: