Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έχει λύση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το Κέντρο Ποιότητας Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας και την είπε σήμερα στη Δημοτική Αρχή!!!



Το Κέντρο Ποιότητας Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας – όπως και το αντίστοιχο της Θεσσαλίας (Καρδίτσα)  ολοκληρώθηκε ως γνωστόν το 2010 λίγο έξω από τον οικισμό του Ορχομενού αλλά η πλήρης και ολοκληρωμένη λειτουργία του αποτελούσε στόχο της Δημοτικής Αρχής όλα αυτά τα χρόνια. 
Έτσι και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Κώστας Ξηρογιάννης έθεσε εξ ` αρχής στην ατζέντα του το θέμα της λειτουργίας και με τη βοήθεια των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο αλλά κυρίως του κ. Γιάννη Σταθά, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - που με ερώτησή του στις 13 Απριλίου 2013 έφερε εκ νέου το θέμα και στη Βουλή-  επεδίωκε μια άμεση συνάντηση με τον κ. Τσαυτάρη προκειμένου να του ζητήσει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Βάμβακος Ορχομενού και μέσω αυτού  να εξυπηρετηθούν τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι πελάτες.
 
Η συνάντηση αυτή ορίστηκε για σήμερα (25 Απριλίου 2013)  το μεσημέρι, όπου o Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Γιάννης Σταθάς και  ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικών Θεμάτων κ. Γιώργο Ζάχαρη, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ  κ. Λάμπρο Ρόδη και το στέλεχος του ΥΠΠΑΤ κ. Μωχάμεντ Νταράουσε, συνάντησαν τον κ. Τσαυτάρη στο γραφείο του στο ΥΠΠΑΤ.  
Προς μεγάλη τους έκπληξη ο κ. Τσαυτάρης όχι απλά είχε λύση αλλά μια συνολική πρόταση για την αξιοποίηση αυτής της επένδυσης και μάλιστα προτίθεται να την εφαρμόσει πολύ άμεσα, όπως θα ακούσετε και στις σχετικές δηλώσεις του κ. Ξηρογιάννη που έκανε στην κάμερα του ORCHOMENOS PRESS
Μ` άλλα λόγια το Κέντρο Ποιότητας Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας και θα λειτουργήσει αλλά και θα επεκταθεί και σε πιστοποιήσεις και άλλων αγροτικών προϊόντων!!!
Μάλιστα ο Υπουργός - εάν και η συνάντησή τους δεν ήταν γι` αυτό το θέμα -  διευκρίνισε στους εκπροσώπους του Δήμου Ορχομενού από μόνος του πως η διαχείριση του Οργανισμού Κωπαϊδος ανήκει πλέον αποκλειστικά στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ξεκαθαρίζοντας  ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ (!!!), για να λυθεί άμεσα και αυτό το θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της Βοιωτίας. 
Τέλος έδωσε την υπόσχεσή του πως για όλα αυτά θα επισκεφθεί ΆΜΕΣΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ  τον Ορχομενό για να μιλήσει στον αγροτικό κόσμο για το νέο φορέα ΕΛΓΑ Δήμητρα και τα νέα σχέδια του ΥΠΠΑΤ. 




Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης πλαισιώνεται από τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, το στέλεχος του ΥΠΑΑΤ κ. Μωχάμεντ Νταράουσε και τον Αντιδήμαρχο Αγροτικών Θεμάτων κ. Γιώργο Ζάχαρη. 

Ας ακούσουμε τι δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης 
μετά το πέρας της συνάντησής τους σήμερα στην Αθήνα.... 
καθώς και για την επίσημη επίσκεψη του κ. Τσαυτάρη στον Δήμο μας.., 
Δηλώσεις στην κάμερα του ORCHOMENOS PRESS έκανε 
και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων κ. Γιώργος Ζάχαρης 

Θυμηθείτε την ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά ο δυναμικός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  του Νομού μας κ. Γιάννης Σταθάς... 
Θυμηθείτε ακόμη την σχετική ημερίδα στην πόλη μας προ λίγων ημερών... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: