Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διάγγελμα Σαμαρά: Για κάθε αποχώρηση θα γίνεται νέα πρόσληψη στο δημόσιο


Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε προ ολίγου ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα μετά την αποχώρηση της Τρόικα από την Αθήνα.
Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι για κάθε αποχώρηση δημοσίου υπαλλήλου θα γίνεται μια νέα πρόσληψη, με αξιοκρατικά κριτήρια.
«Δεν είναι ανθρωποθυσία να διώχνουμε τους επίορκους, είναι ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου, είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντέδρασε στο σχέδιο της κυβέρνησης να διώξει από το δημόσιο 15.000 υπαλλήλους, αποκαλώντας το «ανθρωποθυσία».

Δεν πήραμε νέα μέτρα
Ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του ανέφερε ότι το δημοσιονομικό κενό καλύφθηκε χωρίς νέα μέτρα : «η Τρόικα στην έκθεσή της αναφέρει ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της» είπε και πρόσθεσε ότι «επιταχύνεται η πληρωμή ληξιπρόθεσμων ώστε να μπει φρένο στην ύφεση».
«Πετυχαίνουμε τους στόχους, πετύχαμε νέο κούρεμα του χρέους. Τώρα αρχίζουμε να αλλάζουμε τους όρους της οικονομικής πολιτικής. Πετύχαμε την πρώτη ανακούφιση» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα προς αποφυγήν.
Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα
«Αλλες χώρες φοβούνται τώρα κούρεμα καταθέσεων, η Ελλάδα όχι» είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «στόχος μας είναι να βγούμε από τα Μνημόνια αλλά να παραμείνουμε στο ευρώ, στη σκληρή ομάδα του ευρώ»
«Δεν λέω ότι τα δύσκολα πέρασαν, αλλά οι θυσίες πιάνουν τόπο» είπε με έμφαση ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ψυχολογία στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αλλάζει, σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πιά από το Μνημόνιο».


Πηγή: Διάγγελμα Σαμαρά: Για κάθε αποχώρηση θα γίνεται νέα πρόσληψη στο δημόσιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/100328#ixzz2QWzHT43w

Δεν υπάρχουν σχόλια: