Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μ` ένα θερμό χειροκρότημα... έφυγε από τη Βοιωτία ο Γιώργος Κασιμάτης, ένας ξεχωριστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ που θα μας λείψει! *


Γεννήθηκε την Άνοιξη του 1951 και 62 χρόνια μετά έφυγε πρόωρα από κοντά μας! Ο θάνατος του Επίτιμου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γεώργιου Κασιμάτη και επί σειρά ετών Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αφήνει αληθινά πίσω του ένα μεγάλο κενό όχι μόνο για την Επιμελητηριακή οικογένεια που τόσο πολύ ταυτίστηκε μαζί της αλλά επειδή η ΑΝΘΡΩΠΙΑ του θα παραμένει πάντοτε ορόσημο για να παραδειγματίζει όλους εκείνους που βρίσκονται στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.
Στην πλούσια από δράση, αποφάσεις, πρωτοβουλίες αλλά και προβολή, εξουσία, χαρές και λύπες ζωή του, ο αείμνηστος Πρόεδρος παρέμενε – για όσους είχαμε την ευλογία να τον ζήσουμε από κοντά – ένας ιδιαίτερα απλός άνθρωπος, γεμάτος με χαρίσματα που διαθέτουν σπάνια πλέον δημόσια πρόσωπα της εγχώριας κοινωνικής μας ζωής.
Η προσωπικότητά του – εντός και εκτός Ελλάδος – ακτινοβολούσε εξ` αιτίας μιας πλούσιας σε συναισθήματα καρδιάς, ακεραιότητας και ξεχωριστής ζεστασιάς για όλους και τον καθένα χωριστά.
Προσωπικά πέρασα μαζί του – ως μέλος της ομάδας των συνεργατών της ΚΕΕΕ το διάστημα της δικής του Προεδρίας – ίσως από τα πιο δημιουργικά μου χρόνια ως ακόλουθος Τύπου ενός προσώπου που «αγαπούσε» την προβολή όχι για προσωπική του ικανοποίηση αλλά για να προβάλει την αξία των Επιμελητηρίων ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής οικογένειας την οποία υπηρέτησε σε τρεις συνεχόμενες θητείες ως Αντιπρόεδρος των Eurochambers.
Ο Γεώργιος Κασιμάτης συνδέθηκε, δε, ιδιαίτερα και ποικιλοτρόπως με την Περιφέρειά μας, την οποία τίμησε πάμπολλες φορές σε δημόσιες και ιδιωτικές προσκλήσεις ενώ στενοί ήταν οι δεσμοί του με όλους του Επιμελητηριακούς της Στερεάς Ελλάδας, ξεχωριστά όμως με τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, έναν από τους πιστούς του συνεργάτες και φίλους.
Η μεγάλη του αγωνία – την οποία πολλές φορές κατέγραψα και στα ρεπορτάζ μου  για τον τοπικό Τύπο – ήταν τα Επιμελητήρια να έχουν «δυνατή φωνή», κάτι που άλλες φορές γινόταν κατανοητό από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και άλλες φορές (ίσως τις περισσότερες) τον θύμωναν πραγματικά αλλά ως γνήσιος Πειραιώτης, συνέχιζε να επιχειρηματολογεί για τον χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που στηρίζουν ακόμη και σήμερα την ελληνική Οικονομία, πιστεύοντας απόλυτα στην «δύναμη» του Έλληνα βιοτέχνη και  εμπόρου.
Με την ανάμνησή του ζωντανή και τη μνήμη του αιώνια,  θέλω να εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην σύντροφο της ζωής του κα Κούλα Κασιμάτη και τα παιδιά του.  Τον ευγνωμονώ για ό,τι μου προσέφερε…

Λάμπρος Αριστ. Ρόδης 

* Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα (Δημήτρης Παπαγεωργίου - Mirror Foto) είναι από την τελευταία του δημόσια εμφάνιση στη Βοιωτία, στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά (7 Δεκεμβρίου 2013) και στη δεξίωση του οποίου τιμήθηκε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την πολύχρονη και πολυσχιδή προσφορά του στον Επιμελητηριακό χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: