Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Έκθεση φυτών και βοτάνων στη Λιβαδειά

votana1Τα εγκαίνια μίας μοναδικής έκθεσης έκανε ο δήμος Λεβαδέων στον χώρο της Νεροτριβής. Πρόκειται για έκθεση φυσικής ιστορίας, φυτών και βοτάνων που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του δήμου, του Παναγιώτη Κατσαλίγκου που διέθεσε το υλικό καθώς επίσης του 4ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς που συνέβαλαν στην καταγραφή και την παρουσίαση με ενημερωτικές ετικέτες στο κάθε είδος.
Μάλιστα δεν αποκλείεται η έκθεση να λάβει μόνιμο χαρακτήρα στο πλαίσιο της δημιουργίας μουσείου φυσικής ιστορίας.
«Ξεκίνησε η έκθεση βοτάνων  και φυτών ένα ιδιαίτερο μουσείο φυσικής ιστορίας για τα σχολεία και για όλους τους πολίτες της Λιβαδειάς, της Βοιωτίας αλλά και των επισκεπτών γενικότητα που ενδιαφέρονται για τα φυτά του τόπου μας», επεσήμανε ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής.
Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ για την προσπάθεια τον Παναγιώτη Κατσαλίγκο, τον αντιδήμαρχο Αργύρη Σταματίου, τα σχολεία και όσους συνετέλεσαν για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης. Είναι μια ευκαιρία να δούμε από κοντά τη δύση και να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις και περισσότερη μόρφωση για τα φυτά του τόπου μας».
Η διαδικασία μέχρι την στιγμή που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της όπως επεσήμανε ο Α. Σταματίου ήταν αρκετά επίπονη ενώ από το σύνολο των φυτών και βοτάνων λόγω έλλειψης χώρου παρουσιάζονται τα μισά.
Επίσης όπως έκανε γνωστό ο κ. Σταματίου που εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «κάποια στιγμή η έκθεση θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα σε αυτόν ή σε άλλον χώρο», ήδη αρκετά σχολεία της Βοιωτίας αλλά και όμορων νομών έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να επισκεφθούν την έκθεση.
«Με πολύ αγάπη και πολύ χρόνο δημιουργήσαμε μια έκθεση που αποτελείται από 1100 φυτά και βότανα και θα προσπαθήσουμε να γίνει μόνιμο ώστε να έρχονται οι μαθητές των σχολείων να γνωρίζουν τα φυτά και τα βότανα του τόπου μας» είπε ο κ. Κατσαλίγκος. Πηγή http://viotianet.gr/?p=7464

Δεν υπάρχουν σχόλια: