Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος με τις χορωδίες Λιβαδειάς και Λαμίας


Προπασχάλια εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Ἴδε ὁ Ἄνθρωπος!» πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Τετάρτη 24 Απριλίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Η εκδήλωση περιελάμβανε Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τους οποίους απέδωσαν δύο Βυζαντινές χορωδίες: α) της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Λιβαδειάς κ. Ηλία Στάθη και β) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού μας Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Την παρουσίαση των δύο χορωδιών και των ύμνων έκανε ο κ. Θεόφιλος Μιλτιάδης, Μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ενώ τους ύμνους που απέδωσε η Χορωδία της Μητροπόλεως Θηβών παρουσίασε ο κ. Λουκάς Παπαϊωάννου.
Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Πρωτοψάλτης κ. Ηλίας Στάθης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην παλαιά γνωριμία του με τον Ποιμενάρχη μας, από τα φοιτητικά τους χρόνια.
Ακολούθως ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λιβαδειάς π. Ανάργυρος Πιπέρης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου μετέφερε την αγάπη και τις ευχαριστίες του αγίου Θηβών προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και την φιλοξενία της Βυζαντινής Χορωδίας της Μητροπόλεώς του, στην Λαμία.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και την συγκίνησή του διότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αυτή η προπασχάλια πνευματική ανάβαση με την συμμετοχή δύο χορωδιών που μας έκαναν να καταλάβουμε από τα ωραία ψάλματα που απέδωσαν καδριακά, ότι ανοίγει η αυλαία του Θείου Δράματος. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο που μας ετίμησε με τον εκπρόσωπό του και έδωσε την ευλογία του να έρθει η χορωδία της Μητροπόλεως του στην Λαμία. Τέλος εκφράζοντας την εκτίμησή του προς τον κ. Ηλία Στάθη τον οποίο χαρακτήρισε εκλεκτό φίλο και διαμάντι της Εκκλησίας, του επέδωσε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος εις ένδειξη τιμής, αναγνωρίσεως και αγάπης. Επίσης σε όλα τα μέλη της χορωδίας προσέφερε σειρά βιβλίων των εκδόσεως της Μητροπόλεώς μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις φήμες των δύο Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γεωργίου και Νικολάου.
Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, παρέστησαν ο Διοικητής της ΜΕΡ.ΥΠ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος, , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.
Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση την Μεγάλη Παρασκευή στις 15.00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: